Jeg er bare så glad for mine hæklede karklude i grums, men trængte til at prøve et andet mønster af. Det er blevet til disse smukke karklude i muslingemønster.

De er i samme mønster som mine hæklede håndklæder, så de passer jo så fint sammen i køkkenet.

Hæklede karklude

Sådan har jeg lavet mine hæklede karklude:

De er lavet på nål 3,5 og med almindeligt bomuldsgarn, ca. 2/3 nøgle pr karklud. De måler ca 25×25 cm

Start med at slå 54 luftmasker op, vend med 1 lm. (55 lm. i alt)

 1. række: 1 fm. i 2. lm. fra nålen, *spring 2 lm. over, 5 stgm. i næste maske, spring 2 lm. over, 1 fm. i næste maske* gentag * til *  til enden af rækken, så du slutter med en fm i sidste lm. Vend med 3 lm.
 2. række: 2 stgm. i 1. maske, *spring 2 masker over, 1 fm i næste maske, spring 2 masker over, 5 stgm. i næste maske* gentag * til * til enden af rækken, dog afsluttes rækken med 3 stgm. og ikke 5. Vend med 1 lm.
 3. række: 1 fm i 1. maske, * spring 2 masker over, 5 stgm. i næste maske, spring 2 masker over, 1 fm. i næste maske* gentag * til * til enden af rækken, så du afslutter med en fm i sidste stgm. Vend med 3 lm.

Gentag række 2 og 3 indtil kluden er kvadratisk, hæft herefter enderne.

God fornøjelse!

5 thoughts on “Hæklede karklude i muslinge mønster”

 1. Hej, jeg er nybegynder i hæklingens kunst og eeelsker dine opskrifter, lige til at forstå og kaste sig ud i 🙂 Fx anede jeg ikke, at vendemasker ikke talte med i antallet af start-luftmasker. Tak!
  Med din muslingeopskrift oplever jeg, at det færdige hækleresultat ender på 29cm i bredden fremfor dine angivne 25cm – og jeg hækler endda forholdsvis stramt. Vil det være en idé at hækle på en mindre nål? Eller kan du fortælle hvilket antal luftmasker mønstret skal være deleligt med?
  På forhånd tak 🙂

  1. Hej Christine
   Tak for din kommentar, jeg er glad for du kan bruge mine opskrifter.
   Det er lidt forskelligt hvordan folk angiver antallet af startmasker om de tæller den første vendemaske med eller ej. Jeg synes dog ofte at det er bedst for forståelsen at skrive den for sig selv, så er man ikke i tvivl om man skal lave en ekstra maske eller ej.
   Hvis du synes dine klude bliver for store med det angivede antalmasker, kan du godt prøve at gå ned på nål 3, men jeg vil nok anbefale dig at starte med færre masker, idet min erfaring er at karklude suger bedst hvis mønsteret er lidt luftigt.
   Mønsteret er deleligt med 6+1, så du kan enten prøve at slå 6 eller 12 masker mindre op, alt efter hvilken størrelse du ønsker.

   Håber det svarer på dit spørgsmål.

   Mvh Tina

 2. Tak for tippet, det blev rigtig fint! Jeg kunne ikke få det til at passe med 6+1, prøvede med både 48+1 og 42+1, men det gik først op da jeg havde 50 startmasker. Jeg endte desuden med at hækle på nål nr 3. I kombination gav det et færdigt mål på 27cm. Jeg kaster mig fluks over flere af dine mønstre 🙂

 3. Hvordan kan man på muslinge mønstret hækle en fm i sidste stgm på den første række, når man hækler ned i de luftmasker man har slået op????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *