ammeindlæg

Som ny mor fylder et emne som ammeindlæg meget. Det er vigtigt at føle sig sikker på at man ikke lækker mælk, og samtidig skal brystet holdes tørt og varmt for at undgå brystbetændelse. I dette indlæg vil jeg dele mine personlige erfaringer med 3 forskellige typer genanvendelig ammeindlæg. Ved at bruge genanvendelige ammeindlæg, kan du opnå bedre komfort, spare en masse penge og skåne miljøet.

Som I nok ved ammer jeg min datter E på snart 4 måneder. Jeg ammede min søn i 10 måneder. I disse 14 måneder har jeg udelukkende brugt engangs-ammeindlæg, om vinteren kombineret med uldindlæg. Jeg bruger 2 ammeindlæg om dagen, og de koster rundt regnet 1 kr. pr. stk. Det vil sige jeg har købt ammeindlæg for i omkring 1000 kr. i min ammetid. Wow det er alligevel ret mange penge. Derfor er der da en helt umiddelbar fordel ved at skifte til genanvendelige ammeindlæg. Men er der andre fordele ved at vælge de genanvendelige ammeindlæg? Læs min test af tre forskellige ammeindlæg her.

Har du lyst til at læse mere om hvor længe jeg vil amme min datter? Læs mine tanker om amningen her.

Ammeindlæg i 100% bomuld

ammeindlæg

Disse ammeindlæg fra smartparent.dk er lavet af 100% bomuld, og fås i mange skønne farver og mønstre. De består af 5 lag bomuld og kommer i pakker af 4 stk. til 49 kr.

Da indlægget ikke er lavet med noget absorberende materiale, skal man ikke bruge det hvis man lækker meget mælk. Jeg har dog endnu ikke haft nogen uheld med dette indlæg, og de er dejlig bløde mod huden. Den eneste ulempe er at indlægget er lang tid om at tørre hvis det først bliver fugtigt. Derfor vil jeg anbefale at indlægget kun bruges hvis du kun lækker meget lidt.

Jeg synes det er dejligt at se nogle ammeindlæg hvor der er gjort lidt ud af udseendet. Jeg ved godt man ikke kan se mønsteret når man bruger ammeindlægget, men jeg bliver lige lidt glad når jeg ser på det inden jeg tager det på. Det er vel også en kvalitet.

Jeg elsker at jeg bare kan smide det i maskinen med det andet vasketøj, og ikke tænke over specielle vaskeprogrammer osv. Dog har jeg haft lidt problemer med at de er blevet krøllede og fnuldrede efter mange vaske.

Close parent ammeindlæg

ammeindlægEndnu et sæt ammeindlæg fra smartparent.dk. Disse er lækre og tynde og består af 3 forskellige lag. Laget mod huden fjerner fugten fra huden, og transporterer den til næste absorberende lag af sojabønne stof. Yderst er der et vandtæt lag, som modvirker lækage. På trods af de tre lag er de ret tynde og huden kan ånde i dem.

Indlæggene er dråbeformede, så de passer rigtig fint til brystet og så er de virkelig lækre bløde mod huden. Samtidig sidder de rigtig godt og glider ikke rundt. Ammeindlæggene kommer i en smart vaskepose med 6 stk. til 119 kr.

Jeg er rigtig stor fan af disse ammeindlæg. De er gode til sart hud, og er tørrer hurtigt hvis de bliver fugtige. Det er dog meget vigtigt at huske at vaske dem inden man tager dem i brug første gang, for at de får deres gode sugeevne, her taler jeg af erfaring. Indlæggene kan vaskes på 40 grader i vaskemaskinen.

Indlæggene er også super gode om natten, og jeg er endnu ikke vågnet op i en mælkesø med dem på (ammende mødre ved hvad jeg snakker om). Den eneste ulempe ved disse indlæg er at jeg kun har købt 3 par – jeg kunne godt have brugt 3 par mere for ikke at skulle vaske dem hver 2. dag.

Uld-ammeindlæg

ammeindlæg

Genanvendelige ammeindlæg af uld har jeg brugt al den tid jeg har ammet. Det er simpelthen et must i de kolde vintermåneder, fordi de holder brystet varmt, og forebygger brystbetændelse.

Når det så er sagt, så er der desværre ikke nogen sugeevne i uldindlæg. Derfor kombinerer jeg dem altid med et indlæg af absorberende materiale. Man kan sågar få uldindlæg med en lomme i til engangsindlæg.

Uldammeindlæg kan du købe mange steder, fx på apoteket eller her*. De fås i mange forskellige farver og typer.

Lige så glad jeg er for uldammeindlæg lige så irriteret bliver jeg over dem når de skal vaskes. Jeg synes simpelthen det er besværligt at vaske på uldprogram og med uldsæbe osv. Derfor bliver de også kun brugt når der er behov for det, og det er meget koldt udenfor.

Min anbefaling

Baseret på min egen erfaring med genanvendelige ammeindlæg vil jeg helt klart anbefale at bruge modellen fra Close parent. Det er de mest behagelige at have på, og så absorberer de virkelig godt. Huden føles ikke fugtig, og de har en super god pasform. Med en stykpris på under 20 kroner, så er de også hurtigt tjent ind igen. Jeg vil dog anbefale jer at købe min. 6 par, så man ikke skal vaske konstant.

Jeg er helt klart færdig med at bruge engangsindlæg. De er jo ikke specielt komfortable at have på, slet ikke når man har prøvet disse.

Hvilke ammeindlæg bruger du? Og har du andre gode tips om ammeindlæg du vil dele med andre mødre, så læg en kommentar herunder.

OBS: Til dette indlæg har jeg modtaget de to førstnævnte ammeindlæg til en reduceret pris. Det ændrer dog ikke på mine meninger og holdninger omkring produktet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *