Herhjemme spiser børnene ofte havregrød til morgenmad. Ofte laver jeg også en smule for meget, der er altid en rest tilbage. Men det gør ikke spor, når man kan lave de her lækre havregrødspandekager af resterne. 

Børnene elsker disse pandekager – både J på 2 år og lille E på 6 mdr. synes de er helt fantastiske. Du kan variere dem på utallige måder, og tilsætte for eksempel frugt, bær, krydderier eller tørret frugt. Herhjemme er det et hit at tilsætte kardemomme, lidt kanel eller en most banan.

Havregrødspandekagerne udgør et super godt og mættende mellemmåltid, men kan også sagtens bruges til morgenmad. De kan for eksempel serveres med lidt frisk frugt. Pandekagerne kan opbevares på køl efter stegning.

Pandekagerne er gode til både voksne, børn og baby. Selvfølgelig skal du lige huske at Sundhedsstyrelsen ikke anbefaler komælk til babyer under 1 år. Men hvis du bare koger havregrøden på vand, så kan pandekagerne spises af alle i familien.

Det er en rigtig god måde at få et mættende mellemmåltid, som børnene med garanti vil elske, og samtidig reducere vores madspild. Jeg gemmer altid havregrødsresterne i køleskabet, så kan selv en lille klat godt give en pandekage eller to til eftermiddagsmaden.

havregrødspandekager

Opskrift på havregrødspandekager:

  • En rest havregrød (0,5 dl)
  • 1 æg
  • Et drys kardemomme eller kanel (kan udelades)
  • En most banan (kan udelades)
  • Smør til stegning

Slå ægget ud i en skål og pisk det sammen. Rør havregrøden i sammen med lidt kardemomme eller kanel og tilsæt evt. en most banan. Bland det hele godt sammen og varm en pande op. Steg dejen som små pandekager i smør ved middelvarme ca. 3 minutter på hver side eller til de er gennembagte og gyldne.

Jeg håber I kan bruge min lille opskrift – de er super som babypandekager til blw-mad

Læs også: Babymad blw-style: lækre majsstænger

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *