“Det er ikke nødvendigvis et problem, at pædagogen er alene med børnegruppen lidt”, Siger Mai Mercado, børne- og socialminister i følge TV2 Nyhederne til en ny undersøgelse pædagogernes fagforening Bupl har lavet. Undersøgelsen viser, at tre ud af fire pædagoger i løbet af dagen er alene med den samlede børnegruppe på gennemsnitligt 17 børn i gennemsnitligt 56 minutter.

Måske det ikke er et problem at pædagogen er alene med børnegruppen lidt – men lidt er i mine øjne slet ikke 56 minutter (i gennemsnit – nogle er jo nok alene meget længere). “Lidt” er for mig et toiletbesøg eller en kort telefonsamtale.

Det er direkte uansvarligt at lade en pædagog være alene med en hel børnegruppe på 17 børn i en time om dagen. Når man selv har børn ved man hvor vigtigt det er at være opmærksom hele tiden – der kan hurtigt ske ulykker. Og ingen kan bilde mig ind at en pædagog er i stand til at holde øje med 17 børn på en gang i en hel time om dagen.

Indenfor den time skal pædagogen helt sikkert assistere ved flere toiletbesøg, tørre snotnæser, finde forsvundne vanter, tale med forældre eller give plaster på hudafskrabninger, og hvem passer så på vores børn? Jeg synes det er direkte uansvarligt – for slet ikke at tale om arbejdsmiljøet for den enkelte pædagog.

Det må være en nærmest umuligt opgave for pædagogen – 17 børn. Jeg kan ikke forestille mig at pædagogen når at føle noget som helst andet end utilstrækkelighed i løbet af den time – hvis de har overhovedet har tid til at føle. Det er ikke i orden på nogen måde – tænk hvis nogen kom til skade, det er et helt uacceptabelt ansvar at ligge på én pædagogs skuldre.

Jeg har rigeligt at gøre med at passe godt på mine egne to guldklumper – og jeg synes ellers til tider godt at det kan være noget af en mundfuld at holde dem under opsyn. Når det så er sagt, så er jeg godt klar over at det for nogen er en nødvendighed at have børnene i institution med mange børn og få voksne. Derfor er det også essentielt at vi får skabt nogle bedre rammer i institutionerne, både for pædagogernes skyld, men også for vores børns skyld. Så Jo Mai, jeg synes faktisk at det nødvendigvis er et problem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *