Herunder kan du læse alle mine indlæg under kategorien “Hæklet og strikket”

Du vil kunne finde nogle af mine egne opskrifter på hæklede og strikkede ting til dig selv, dine børn eller til hjemmet. Jeg viser også ting jeg har hæklet ud fra andres opskrifter, og viser dig hvor du kan finde opskriften.

Hæklede grydelapper - Opskrift

Jeg har i lang tid været træt af vores grydelapper. Enten er de smadder dårlige og man brænder sig, ellers ser de bare trælse ud og er grimme. Derfor måtte jeg selvfølgelig igang med mine egne hæklede grydelapper. Jeg har lavet 2 par ud fra denne opskrift, og nu vil jeg gerne dele den med…

Om hjemmelavede julegaver og om at løbe tør for tid

Annonce R og jeg har aftalt ikke at give hinanden julegaver i år. Mest fordi at vi ikke rigtig ville vide hvad vi skulle give hinanden. Vi har alt hvad vi behøver, og vi køber det oftest selv hvis der er noget vi mangler.  Alligevel ville jeg gerne give ham en gave, så jeg besluttede…

Varme babyfusser med strikkede sokker i uld

Det er ved at være koldt udenfor. Det mærker vi især på børnenes fødder når de sover ude, eller vi er ude og gå med E i viklen. E er en meget varm baby, så hun kan ikke have ret meget overtøj på i viklen uden at hun koger. Men hun får ofte kolde fødder. …

Hæklet baby pandebånd

Da E blev døbt havde vi valgt lavendelfarvet bånd til kjolen, som måske kunne ligne lidt lyseblå hvis man ikke lige så ordenligt efter. Derfor blev jeg dagen inden dåben i tvivl om, om hun mon lignede en dreng når hun havde kjolen på. Katastrofen blev afværget med et lille sødt hjemmehæklet pandebånd i samme…

Hjemmelavede bomuldsklude - sådan holde de farven bedst

Som du sikkert har opfanget hækler jeg en del bomuldsklude. Bl.a. Karklude, vaskeklude og håndklæder. Når de er færdige lægger jeg den i eddikevand for at holde på farven, se her hvordan. 1 del klar eddike blandes med 8 dele koldt vand i en skål. Læg alle dine nye klude i skålen, og placer en…

Hæklede karklude i blomstermønster

Jeg er efterhånden blevet bidt af at hækle karklude. Det går hurtigt og er noget man kan lave mens man ser tv om aftenen når ungerne sover. Derudover bruger vi rigtig mange karklude herhjemme. Har en idé om at jeg skal have lavet nogen til gaver, men vi får altid bare brugt dem selv i…

Hæklede karklude i muslinge mønster

Jeg er bare så glad for mine hæklede karklude i grums, men trængte til at prøve et andet mønster af. Det er blevet til disse smukke karklude i muslingemønster. De er i samme mønster som mine hæklede håndklæder, så de passer jo så fint sammen i køkkenet. Sådan har jeg lavet mine hæklede karklude: De…

Hæklet babykjole

Vil lige vise Jer en lille fin hæklet babykjole jeg har lavet til lillesøster. Jeg glæder mig så meget til hun kommer ud og skal have kjolen på. Opskriften på kjolen kan du finde gratis her.

Hæklet savlesmæk - opskrift

Jeg har hæklet disse savlesmække til J og lillesøster. Synes selv de er blevet rigtig gode, og de suger godt. Selvom J snart er halvandet har han stadig kun 4 tænder, men mange flere er på vej og mundvandet står ud i stride strømme. Derfor er der behov for mange savlesmække på en dag, og…

Samling af oldemorfirkanter

Måske så du mit indlæg den anden dag om at hækle oldemorfirkanter. Nu følger dette indlæg om samling af oldemorfirkanter. Når man nu har fået hæklet en masse oldemorfirkanter, så skal de hækles sammen. De kan hækles sammen til tæpper, puder eller andet. Den måde jeg gør det på viser jeg herunder:   Sådan her…