Der er flere fordele ved at komme igang med projekt hæklede karklude. Hvis du idag bruger de farvede engangskarlude er der særligt mange fordele. De er nemlig fyldt med plastic, der både ender i vores mad og i naturen.

Derudover er der jo glæden ved at have noget ingen andre har, og glæden er endnu større hvis du har lavet dem selv. Du kan jo vælge at lave dem i lige den farve du ønsker, og som passer ind i dit køkken. Kludene holder længe, og derfor er der jo også den umiddelbare fordel, at du sparer penge på at købe klude. Kludene hækles i bomuld og kan hækles fra omkring 5-8 kr. pr klud alt efter hvilket garn du vælger.

hæklede karklude

Se her hvordan du får dine karklude til at holde farven bedre og forbedre sugeevnen

Denne opskrift med er mønsteret grums, mit yndlingsmønster til klude. De får et fint ensartet udtryk, holder formen godt, og er dejlig nemme at lave også mens man ser tv. Derudover er de rigtig gode at tørre af med, og så tørrer de hurtigt hvis man hænger dem op. De holder også rigtig godt, selv efter mange maskinvaske, fordi mønsteret er forholdsvist fast. Kludene måler ca. 25×25 cm, alt efter hvor stramt du hækler. Kludene er både skønne at lave og at bruge, og de bringer altid glæde som fx en lille værtindegave. Det er et hyggeligt lille projekt, som du med fordel kan lave her på de kolde vinteraftener.

Du skal bruge bomuldsgarn til at hækle dine karklude af, vil du se et udvalg af lækkert bomuldsgarn til gode priser og se hvor jeg plejer at handler garn, så klik her (reklame-link)

Hæklede karklude – Opskrift

Hæklenål 3,5

Bomuldsgarn i den ønskede farve, ca 2/3 af et nøgle.

Start med at slå 46 luftmasker op.

Hver række vendes med en luftmaske.

  1. Række: 1 stgm. i 2. luftmaske fra nålen, *1 fm. i næste maske, 1 stgm. i næste maske*, gentag til enden af rækken og afslut med en stgm. Vend.
  2. Række: Spring 1. stgm. over, *1 stgm. i næste fm., 1 fm. i næste stgm.*, gentag rækken ud, så den sidste stgm. bliver i vendemasken fra sidste række. Vend.

Gentag 2. Række indtil du har en kvadratisk klud og hæft enderne.

OBS: Du hækler forskudt, så du hækler hele tiden fm. i stgm. fra sidste række og omvendt.

God fornøjelse.

Har du lyst til at lære flere hæklede mønstre til dine klude? Så vil jeg anbefale dig denne bog – den er fyldt med inspiration og  opskrifter på 27 forskellige klude du kan hækle i bomuldsgarn – Læs mere om bogen her (reklamelink)

Inspiration til opskriften er herfra, jeg har dog ændret størrelsen lidt.

4 thoughts on “Hæklede karklude – Hækl dine egne bomuldskarklude”

  1. Jeg vil prøve at hækle en vaskeklud
    Mønsteret Grums som du har givet opskriften til.
    Mvh
    Marianne Nielsen

  2. Hejsa 🙂

    Synes jeg har set en opskrift på din side…..med et mønster med noget krydset stangmaske og nogle fastmasker på næste række….men husker jeg forkert ??
    Vh Joy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *