Måske har du set mit opslag om mine hæklede karklude? Jeg skulle selvfølgelig også have nogle hæklede håndklæder til køkkenet, og valget faldt på det skønne muslingemønster. Hvis du vil se opskriften på karklude i samme mønster, kan du finde dem her

hæklede håndklæder

Jeg er stor fan af at hækle både karklude og håndklæder i bomuld, det er billigt, dejligt at arbejde med og super kvalitet. Derudover er det let at finde i alverdens skønne farver. Et hæklet håndklæde er også en rigtig fin værtindegave, evt. sammen med en karklud i samme farve.

IMG_4637

Sådan har jeg lavet mine hæklede håndklæder:

De er lavet på nål 3,5 og med almindeligt bomuldsgarn, ca. 1,5 nøgle pr håndklæde. Mine håndklæder måler ca. 28x36cm.

Start med at slå 60 luftmasker op, vend med 1 lm. (61 lm. i alt)

  1. række: 1 fm. i 2. lm. fra nålen, *spring 2 lm. over, 5 stgm. i næste maske, spring 2 lm. over, 1 fm. i næste maske* gentag * til *  til enden af rækken, så du slutter med en fm i sidste stgm. Vend med 3 lm.
  2. række: 2 stgm. i 1. maske, *spring 2 masker over, 1 fm i næste maske, spring 2 masker over, 5 stgm. i næste maske* gentag * til * til enden af rækken, dog afsluttes rækken med 3 stgm. og ikke 5. Vend med 1 lm.
  3. række: 1 fm i 1. maske, * spring 2 masker over, 5 stgm. i næste maske, spring 2 masker over, 1 fm. i næste maske* gentag * til * til enden af rækken, så du afslutter med en fm i sidste stgm. Vend med 3 lm.




Gentag række 2 og 3 indtil håndklædet har den ønskede længde, hæft herefter enderne.

Hanken hækles ved at stikke nålen ind i fastmasken før den midterste “muslingeskal”, herefter hækles 10 lm. med dobbelt garn, og der laves en km. i fm. efter den midterste “muslingeskal”, hæft enden.

God fornøjelse!

hæklede håndklæder

Inspirationen til håndklædet kommer herfra, dog har jeg ændret lidt på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *