Jeg venter lige nu mit andet barn. Lillesøster E melder formenlig sin ankomst midt i maj, og dermed bliver J storebror. Til den tid vil han være 17 måneder, og jeg bliver dermed mor til et sæt pseudotvillinger. Wow – Vi er gået fra at være et kærestepar på 2, til en familie på 4 på lidt over to år. Lige så fantastisk som det føles i maven når lillesøster buldrer rundt, lige så skræmmende kan det til tider være når man tænker på at man lige om lidt er mor til to små blebørn.

pseudotvillinger

Mine overvejelser om pseudotvillinger

Jeg har altid gerne ville have en stor familie med mange børn, og derfor ligger ideen om børn født tæt på hinanden ikke fjernt for mig. På trods af et hårdt fødselsforløb med J, snakkede vi ret hurtigt om at få nr. 2, og der var ikke langt fra tanken til jeg faktisk var gravid.

Til at starte var jeg faktisk lidt forbeholden ved at fortælle folk om graviditeten – hvad ville de ikke tænke. Det hele går så hurtigt, og ganske rigtig havde de fleste også en mening om det der med pseudotvillinger. Kommentarer som: “Det er da synd for J han ikke får noget mere tid alene med jer”, “Så når du jo nærmest ikke at starte på arbejde” eller “Er i sikker på at I kan klare to blebørn?” kom fra både nær og fjern.

Heldigvis har vi en skøn familie og omgangskreds, der glæder sig, støtter os og respekterer vores valg. Vi ved heldigvis at det er det rigtige for vores familie med en lille ny mere, og vi glæder os ubetinget. Vi lægger stor vægt på alle de gode ting vi og børnene vil få ud af at være så tæt på hinanden aldersmæssigt. Vi er allerede inde i rutinerne med at være vågen om natten og skifte bleer, så det bliver da det mindste problem. Vi er vandt til at skulle pakke pusletasker og babyudstyr bare vi skal en tur i byen. Vi har alt udstyret fra sidst, og puslebordet står klar allerede. Vi har tonsvis af legetøj og kan stadig huske hvordan man laver babygrød nærmest i søvne. Praktisk set bliver det nok ikke meget sværere at have to end en tænker jeg.

En anden grund til at jeg elsker tanken om pseudotvillinger er at jeg tror de må få et helt fantastisk forhold til hinanden som søskende. Jeg synes at børn skal have søskende hvis muligt, jeg har selv rigtig stor glæde af mine idag selvom vores aldersforskel er noget større. Jeg tror at to aldersmæssigt tætte søskende, der selvfølgelig i starten er på meget forskellige udviklingsstadier, vil vokse op og få en skøn barndom sammen, og forhåbentlig et godt forhold til hinanden som voksne.

Glem hvad de andre siger

Der var mange reaktioner på at jeg blev hurtigt gravid igen. Generelt har andre folk rigtig mange meninger om hvordan du skal leve dit liv. Til det kan jeg kun sige en ting – Glem alle kommentarerne. Det er dit liv og dit ansvar at du får det liv og den familie du ønsker. Selvfølgelig bliver det hårdt med to små børn, men tænk på alle de gode ting og den fantastiske familie du er ved at skabe.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *