Jeg er bare så glad for mine hæklede karklude i grums, men trængte til at prøve et andet mønster af. Det er blevet til disse smukke karklude i muslingemønster. De er i samme mønster som mine hæklede håndklæder, så de passer jo så fint sammen i køkkenet. Se opskriften til kluden her under billedet, du kan nemt selv lave dig en hæklet karklud i lige den farve der passer ind i dit køkken.

hæklet karklud

Sådan laver du en hæklet karklud – opskrift:

De er lavet på nål 3,5 og med almindeligt bomuldsgarn, ca. 2/3 nøgle pr karklud. De måler ca 25×25 cm

Start med at slå 54 luftmasker op, vend med 1 lm. (55 lm. i alt)



  1. række: 1 fm. i 2. lm. fra nålen, *spring 2 lm. over, 5 stgm. i næste maske, spring 2 lm. over, 1 fm. i næste maske* gentag * til *  til enden af rækken, så du slutter med en fm i sidste lm. Vend med 3 lm.
  2. række: 2 stgm. i 1. maske, *spring 2 masker over, 1 fm i næste maske, spring 2 masker over, 5 stgm. i næste maske* gentag * til * til enden af rækken, dog afsluttes rækken med 3 stgm. og ikke 5. Vend med 1 lm.
  3. række: 1 fm i 1. maske, * spring 2 masker over, 5 stgm. i næste maske, spring 2 masker over, 1 fm. i næste maske* gentag * til * til enden af rækken, så du afslutter med en fm i sidste stgm. Vend med 3 lm.

Gentag række 2 og 3 indtil kluden er kvadratisk, hæft herefter enderne.

God fornøjelse!

Her kan du læse hvad du skal gøre med dine klude når de er færdig hæklede og inden du tager dem i brug for at sikre at farven holder bedst muligt, og at du får en optimal sugeevne i kluden.

Skriv endelig en kommentar herunder hvis du giver dig i kast med projekt hæklet karklud, det er altid sjovt at se om andre får samme resultat. Jeg synes selv det er rigtig sjovt at afprøve forskellige mønstre og opskrifter, så hvis du har et yndlingsmønster jeg skal prøve, er du også rigtig velkommen til at fortælle mig om det herunder.

7 thoughts on “Hæklet karklud i muslinge mønster”

  1. Hej, jeg er nybegynder i hæklingens kunst og eeelsker dine opskrifter, lige til at forstå og kaste sig ud i 🙂 Fx anede jeg ikke, at vendemasker ikke talte med i antallet af start-luftmasker. Tak!
    Med din muslingeopskrift oplever jeg, at det færdige hækleresultat ender på 29cm i bredden fremfor dine angivne 25cm – og jeg hækler endda forholdsvis stramt. Vil det være en idé at hækle på en mindre nål? Eller kan du fortælle hvilket antal luftmasker mønstret skal være deleligt med?
    På forhånd tak 🙂

    1. Hej Christine
      Tak for din kommentar, jeg er glad for du kan bruge mine opskrifter.
      Det er lidt forskelligt hvordan folk angiver antallet af startmasker om de tæller den første vendemaske med eller ej. Jeg synes dog ofte at det er bedst for forståelsen at skrive den for sig selv, så er man ikke i tvivl om man skal lave en ekstra maske eller ej.
      Hvis du synes dine klude bliver for store med det angivede antalmasker, kan du godt prøve at gå ned på nål 3, men jeg vil nok anbefale dig at starte med færre masker, idet min erfaring er at karklude suger bedst hvis mønsteret er lidt luftigt.
      Mønsteret er deleligt med 6+1, så du kan enten prøve at slå 6 eller 12 masker mindre op, alt efter hvilken størrelse du ønsker.

      Håber det svarer på dit spørgsmål.

      Mvh Tina

  2. Tak for tippet, det blev rigtig fint! Jeg kunne ikke få det til at passe med 6+1, prøvede med både 48+1 og 42+1, men det gik først op da jeg havde 50 startmasker. Jeg endte desuden med at hækle på nål nr 3. I kombination gav det et færdigt mål på 27cm. Jeg kaster mig fluks over flere af dine mønstre 🙂

  3. Hvordan kan man på muslinge mønstret hækle en fm i sidste stgm på den første række, når man hækler ned i de luftmasker man har slået op????

  4. Hej hvordan laver man en kant til de karklude? For syntes der skal en kant på ved ikke hvordan man laver en kant på muslingemønster.knus

    1. Hej Christina
      Der er ikke hæklet nogen kant på denne karklud. Den ser sådan ud hvis du blot laver muslingemønsteret som beskrevet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *