I morgen har jeg været mor til 2 i præcis en måned. Tiden er fløjet afsted samtidig med at jeg egentlig ikke rigtig har foretaget mig ret meget. Det er så vildt at jeg nu er mor til to – og oven i købet pseudotvillinger. Lille E er i morgen 1 måned og den 29. “fylder” storebror J 18 måneder. Mit liv er lige nu fyldt op med masser af kærlighed til mine to små vidundre og ikke mindst min kæreste R. Jeg er lykkelig for at vi har skabt os den perfekte familie, og endda på ingen tid. Okay – det hele lyder lidt lyserødt og næsten for godt til at være sandt. Selvom det har været det bedste at blive mor, og ovenikøbet 2 gange inden for halvandet år, så har den sidste måned været noget af det hårdeste jeg længe har prøvet. Så hvis du vil bevare glansbilledet af at livet er let og overskueligt med 2 små børn – så skal du ikke læse videre.

pseudotvillinger

Min første måned med pseudotvillinger

J har haft en hård måned siden lillesøster meldte sin ankomst. Ikke nok med at han skulle undvære mor og far under fødslen, skal han nu også dele dem med en lille en, der hænger på mor konstant. Lillesøsters ankomst er faldet sammen med tigerspring, og ikke nok med det vælter tænderne frem i munden på den lille mand. Derfor har det været småt med søvn for J’s vedkommende den sidste måned. Han er rigtig svær at putte om aftenen, og det kan nemt tage et par timer. Derudover vågner han adskillige gange om natten og er ked af det, og står gerne op mellem 4 og 5 om morgenen.

Det har været hårdt for mor og far, når man også har en lille en der gerne spiser 3 gange i løbet af natten. Vi prøver så vidt muligt at favne begge børn, men det kan godt være noget af en udfordring når vi begge er så trætte og udkørte. Samtidig skrider kommunikationen mellem mor og far hurtigt når vi er så pressede – dog er vi gode til at bære over med hinanden og huske at give hinanden et kram en gang i mellem.

En typisk dag

00:       Amning og skifte ble på lillesøster, hun sover videre i vores seng

02:       J vågner og skal trøstes og have sin sut

03:       Amning af lillesøster halvt i søvne, hun sover videre i vores seng

03:30: J vågner og falder modvilligt i søvn igen, vi ved godt det bare er et spørgsmål om tid før han VIL op

04:30: J vågner skrigende og vil op

05:00: Far kører på arbejde mens mor putter med J på sofaen og ser Rasmus Klump

06:00: J styrter ud i køkkenet, mor følger efter og får lavet havregrød til ham. Han spiser hurtigt og leger herefter videre.

06:45: Lillesøster vågner og skal ammes, J er utålmodig og står og tripper ved døren.

07:00: Lillesøster spændes på maven i viklen og vi går over til vuggestuen. Jeg er træt og føler mig som en lortemor når jeg afleverer drengen som en af de første.

08:00: Vi ligger i sengen og ammer og halvsover det meste af formiddagen

11:00: Lillesøster bliver skiftet og får mad igen, og sover så for det meste en god middagslur

12:00: Jeg får endelige noget at spise og drikke, nogen gange et bad inden jeg går igang med oprydning, ualmindelig mange bleposer der skal bæres ud og enorme mængder vasketøj.

15:00: Lillesøster vågner og får mad, spændes på maven og vi går over efter storebror i vuggestuen.

15:45: Vi er hjemme og leger lidt i haven mens vi venter på far

16:00 Far kommer hjem og leger med J mens jeg ammer lillesøster

16:30: Far og J går i køkkenet for at lave mad, vi ammer som regel videre. J bliver dog hurtigt utålmodig og løber rundt og laver ulykker hvor han kan komme til det.

17:30: Vi spiser sammen alle sammen, dog ofte med skrig og skrål fra lillesøster, og en storebror der hurtigt bliver mæt og derfor hellere vil lege med maden.

18:00: Storebror og far tager et bad mens jeg ammer igen

19:00: J får børstet tænder, en godnatflaske og bliver puttet af far, mens mor ammer lillesøster i søvn i sengen.

20:00: Mor og far rydder hurtigt det værste rod og aftensmad væk, og bruger herefter en halv time sammen på sofaen inden de falder dødtrætte om i sengen. Hvor lillesøster gerne lige vil have lidt mad inden vi sover

21:00: Vi sover og venter bare på at dagen starter forfra i morgen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *