Nu er Johannes ved at være 2,5 år, og sutten er stadig meget vigtig for ham. Vi prøver at få ham til at ligge sutten i løbet af dagen, så han kun bruger den når han skal sove. Men hvor er det bare svært. Det går faktisk godt når han har noget at se til, og bliver aktiveret, men lige så snart han er færdig med hvad han er igang med, så savner han sutten og spørger efter den.

Det er ikke fordi det er vigtigt for mig at han smider sutten lige nu, men han er så afhængig af den, og det bekymrer mig lidt at han har lidt suttebid. Så det ville bare være så dejligt hvis han bare ville nøjes med at have den til middagsluren og om aftenen inden sengetid.

Så nu har jeg brug for jeres råd. Hvad har I gjort for at begrænse brugen af sutten? Hvor gamle var Jeres børn da de stoppede med at bruge sut? Alle råd tages i mod med kyshånd – TAK!

5 thoughts on “Sutteafvænning – Hjælp: Erfaring søges”

  1. Ja det er ikke altid lige nemt med den sut. Har i ikke et suttetræ i nærheden af hvor i bor? Så kunne i prøve at gøre Johannes klar til at aflevere dem der, hvor han selv hænger dem op. Eller sende dem til Julemanden. Da min datter var lille havde vi samme problem, men da hun var meget syg, synes vi sutten var bedre en tommeltotten. Men da hun var blevet 3 år, skulle vi til tandlægen, tandlægen spurgte om hun ikke skulle have sutten , men nej det skulle tandlægen ikke, Efter besøget hos tandlægen tog vi en tur ind til byen ( Købmagergade bl.a.) her var der nogle større børn, der sagde se den store pige hun har sut i munden, lige der smed hun sutten for og siden brugte og spurgte hun ikke efter den. Tror det handler om, hvornår er barnet parat, hvornår er det savnet af sutten dukker op,
    og focus skal væk fra sutten. ( man kunne også lade som, at der ikke er flere sutter og se hvad der sker.) Det var lidt herfra. God påske.

    1. Tak for din kommentar 🙂 Jeg synes det er svært det der med om han er parat. Tror ikke han er parat til at smide den helt, men jeg ville gerne have at han brugte den lidt mindre i løbet af dagen. Men det med suttetræet eller julemanden er nok en god ide 🙂

  2. Hej

    Jeg er fuldtidsmor til 4 børn i alderen 23 mdr til 6 år. I søndags smed jeg alle yngstemandens sutter ud. Jeg har gjort det samme ved alle fire( det samme min mor gjorde ved mig og mine 3 søskende). Sutterne er simpelthen bare blevet væk når de har været omkring 2 år, og selvom flere af børnene har været meget glad for sutten ligesom din søn, så har de affundet sig med det uden problemer. En overgang har nogle været lidt længere tid om at falde i søvn, men de har aldrig grædt og skreget for at få den igen, men accepteret det. Så mor her er blevet lige overrasket hver gang over hvor nemt det er gået. Jeg synes personligt børn er for store til sut når de runder to. Det ser bare forkert ud da de jo er ved at blive store. Forstår ikke dem der gør en lang process ud af at smide sutten…..
    Håber nogle kan bruge mine gode erfaringer.

    1. Sejt gjort. Det er jeg ikke sikker på jeg ville kunne gøre, for jeg ved at han vil hyle og skrige, og jeg vil ikke kunne lade være med at bukke under. Men det er da klart en interessant måde at håndtere det på, og fedt det virker for jer :D. Måske kan jeg bruge din metode når han virker lidt mere klar til at komme af med dem.

  3. Godt nok en ældre tråd, men mit besyv er fra vores ældste der var meget afhængig af sutten. Vi gemte alle sutter væk pånær 1. Den hængte vi i en kort elastik (stofelastik) i “ståhøjde” på vores gelænder ved trappen til kælderen. Så stod han her nogle gange i løbet af dagen/aftenen og fik et “bab” på sutten når trangen var der. Han fandt hurtigt ud af at det ikke var hyggeligt at stå derude alene, eller at man kun kunne stå der med sutten. I perioder væk fra hjemmet, kom sutten i en meget kort elastik bundet til en strop i buksen eller lign. Så han skulle bukke sig for at få et “bab”. Han er vores andet barn, og det var noget nemmere end da vores ældste skulle af med sutten. Det kan jo sagtens kombineres med nogle af de ovenstående råd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *