REKLAME – INDLÆGGET ER SPONSORERET AF CIHA

ciha

Jeg elsker at lære nye familier at kende, og især elsker jeg at lære om hvordan andre familier har indrettet deres liv med børnene i fokus. Vi har selv taget nogle meget beviste valg i forhold til vores familieliv og tilværelse – men sådan er det ikke for alle. Nogen gange tager livet en uventet drejning, som gør at man bliver tvunget til at tænke i nye baner.

Sådan var det for Rikke og Jens. Da de i 2014 fik deres første datter, Alberte. Som de fleste andre forældre tog de til hørescreening efter fødslen, men Alberte gik ikke igennem testen. Efter nogle dage med en masse tests, var dommen klar – Alberte havde et meget stort høretab.

Da Alberte var 8 uger, fik hun høreapparater. De førte mange problemer med sig, Da hun var 11 måneder fik hun cochlear implantater, og 1,5 måneder efter kom lillesøster Ella til verden. Det viste sig, at hun havde de sammen udfordringer med hørelsen.

Læs mere: Om CIHA

Udfordringerne er omsat til en familieforretning

Rikke og Jens har haft mange udfordringer med pigernes høreapparater og AVT-udstyr, og de har på baggrund af deres erfaringer startet webshoppen Ciha.dk – igennem webshoppen vil de hjælpe andre forældre der står i lignende situationer.

De har nemlig udviklet et specielt pandebånd, der holder børnenes cochlear implantater på plads bag øret, og det giver mere frihed og den rette lyd. Det gør at børnene er sikret de bedste forudsætninger, og at de kan lege ubesværet.

Hjælp til sprogstimulering hos børn

Ud over de specielle pandebånd, sælger Ciha.dk også legetøj der kan hjælpe med sprogstimulering hos alle børn – uanset udfordringer med hørelsen eller ej.

Der findes en masse sproglegetøj, men det gode ved netop Rikkes og Jens’ webshop er, at de har udviklet en række sprog-lege-vejledninger, der har til formål at hjælpe forældre med at lege sproget ind hos børnene. Det er sjovt at lære for både forældre og børn!

Derudover har de på Ciha.dk en skøn blog med en masse brugbar information i forhold til sprogstimulering og høretab. Den er helt klart et besøg værd for alle forældre der bekymrer sig om deres barns sprog.

Sådan har Ciha.dk hjulpet os

Jeg stiftede første gang bekendtskab med Ciha.dk i april i år. På det tidspunkt var vi bekymrede for Ellens sprog, og  hun sagde ikke mange ord. Rikke hjalp os med gode råd, forslag til sprogstimulerende legetøj og beroligende kommentarer.

Vil du læse mere om hvilket legetøj vi har prøvet, så læs mit tidligere indlæg her: Styrk dit barns sproglige udvikling gennem leg

Nu – 3 måneder senere – er min bekymring helt væk. Vi har i tre måneder fokuseret på at udvikle Ellens ordforråd og sprog, og hun snakker nu som et vandfald. Det er så dejligt at Johannes og Ellen nu kan snakke sammen, og vi forstår meget bedre hvad Ellen vil have.

Hvis du som forældre også er bekymret omkring dit barns sprogudvikling, eller har et barn med nedsat hørelse, så tag et smut ind forbi Ciha.dk og få hjælp fra en familie der selv har været der – mine varmeste anbefalinger herfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *