Herunder kan du læse alle mine indlæg under kategorien “Mad”

Her finder du inspiration til mad til hele familien. Alt fra babymad til lækker familiemiddag og mad fra haven. 

Lækker økologisk babymad på den nemme måde

Da Johannes var lille lavede jeg stort set alt grød og mos fra bunden. Jeg synes det var vigtigt at vide præcis hvad han fik, så jeg kunne være sikker på han udelukkende fik sund og nærende mad uden en masse tilsætningsstoffer. Ellen har aldrig været den store grød- eller mos-spiser, men disse skønne økologiske babymadsprodukter, har dog alligevel overvundet hendes stædighed med ikke at ville have mos.  Produkterne kommer fra Renbarnemad.dk, og er frysetørret frugt og grøntsager, som udelukkende skal blandes med kogende vand, for at blive til lækker mos. Det er økologisk babymad, og der er ingen mærkelige tilsætningsstoffer. Produkterne er udviklet af Kirsten Mikkelsen Ravnbøl, som er ernæringsspecialist i babymad og forfatter til Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsens bog “Mad…

Havregrødspandekager - brug resterne og glæd børnene

Herhjemme spiser børnene ofte havregrød til morgenmad. Ofte laver jeg også en smule for meget, der er altid en rest tilbage. Men det gør ikke spor, når man kan lave de her lækre havregrødspandekager af resterne.  Børnene elsker disse pandekager - både J på 2 år og lille E på 6 mdr. synes de er helt fantastiske. Du kan variere dem på utallige måder, og tilsætte for eksempel frugt, bær, krydderier eller tørret frugt. Herhjemme er det et hit at tilsætte kardemomme, lidt kanel eller en most banan. Havregrødspandekagerne udgør et super godt og mættende mellemmåltid, men kan også sagtens bruges til morgenmad. De kan for eksempel serveres med lidt frisk frugt. Pandekagerne kan opbevares på køl efter stegning, og…

Babymad blw-style: lækre majsstænger

Babymad: Lille E er bare ikke fan af grød. Selvom vi bliver ved med at tilbyde hende det, så synes hun bare det er federe at spise noget hun han holde i og selv styre.  Blw eller baby-led-weaning, som oversat betyder babystyret madtilvænning, er en tilgang til opstart på mad til babyer. Kort sagt går det ud på at babyen selv styrer hvad den vil spise, og selv fører det ind i munden. Forældrene tilbyder så barnet det samme mad som resten af familien spiser. Vi har læst en del om emnet, og snakket med vores sundhedsplejerske om det, og vi er ikke 100% overbevist om at det er en rigtig måde at starte op med mad på. Når det…

Formiddag med vaniljekranse og tid til at gøre tingene sammen

I formiddags tog E en lang lur, så mor og J hyggede med julemusik og julebag i form af vaniljekranse. Mums de blev bare gode, og J har allerede haft fingrene i kagedåsen et par gange.  Jeg elsker bare at hygge i køkkenet med J. Han er så dygtig, og han elsker at få lov til at være med til at bage eller lave mad. Idag har vi bagt vaniljekranse. Jeg lavede dejen igår, og så kørte vi dejen på vores KitchenAid med tilhørende kødhakker og vaniljekransetilbehør. Det lyder meget nørdet, men det er super smart, maskinen gør hele arbejdet. J tog imod pølserne som blev spyttet ud af maskinen og hjalp med at skære dem ud i passende stykker.…

6 måneder og den første mad

Lille E er blevet 6 måneder her den 22. november. Derfor er vi så småt startet med den første mad. Vi gør det denne gang en lille smule anderledes end vi gjorde med J. Nu har vi jo prøvet det før, og er heldigvis blevet nogle erfaringer rigere.  Dengang J skulle starte med mad, vidste vi ikke rigtig hvad det hele gik ud på, så vi lyttede selvfølgelig meget efter vores sundhedsplejerske og hvad vi kunne læse i anbefalingerne. Vi er så heldige at have fået den samme sundhedsplejerske igen, og hun er bare så god. Vi har haft besøg af hende og snakke om mad til lille E for nogle uger siden. J startede med grød og mos da…

Om fastfood og hurtig hverdagsmad

Annonce I kender sikkert alle de der dage hvor man bare ikke gider stå i køkkenet i flere timer og forberede aftensmaden. Den gang vi begge arbejdede ude af huset, var det endnu værre, der kunne vi godt ty til fastfood flere gange om måneden. Det er både dyrt og ofte ikke særligt sundt.  Vi kan da stadig godt tage en pizza en gang i mellem, eller købe en burger med når vi alligevel er ude og køre, men vi er heldigvis blevet meget bedre til at spise hjemmelavet mad hver dag. Mest af alt fordi fastfood ofte er så irriterende dyrt, og vi har førhen brugt alt for mange penge på det. Idag bliver vores fryser ofte vores redning…

Sunde snacks til børn af 100% frugt

Herhjemme får J ikke rigtig slik. Han har da smagt en lille bid en gang i mellem hvis vi får, men han ved ikke rigtig hvad det er endnu. Derfor synes vi heller ikke der er nogen grund til at give ham det. Nu har vi fundet et godt alternativ til slik, nemlig de her sunde snacks fra Fruit Funk af 100% frugt. Vi har været så heldige at få lov at prøvesmage dem, og hvis I ikke kan finde dem i butikkerne endnu, skulle de gerne snart være at finde på hylderne i Bilka og Føtex indenfor et par uger. Fakta og Netto har haft dem som tilbudsvarer, så måske I er heldige at de stadig har nogle. Vi…

Lækker tomatsuppe: Tøm drivhuset og køleskabet

Vi har stadig en del tomater i drivhuset - flere end vi kan nå og spise. Derfor har jeg idag høstet en ordenlig portion, og lavet en stor gryde lækker tomatsuppe. Suppen er lavet ud fra denne opskrift, men den kan jo nemt varieres med de rester af grøntsager man lige har i køleskabet. Jeg synes supper er en fantastisk måde at få brugt sine lidt halvslatne grøntsagsrester på, og så smager det jo bare så lækkert og er dejligt at have i fryseren her til vinter. Suppe er som sagt en rigtig god måde at få brugt nogle af sine rester på, og dermed spare lidt penge i madbudgettet. Se flere tips til at spare penge i madbudgettet lige…

Dagens indkøb - billigt billigt 

Så blev dagens indkøb klaret. Det er 3. Gang i denne uge jeg er i Rema 1000, for der er bare vildt mange gode tilbud.  Fik fyldt 7 bæreposer for 550kr og fik virkelig mange ting bl.a 6 pakker hakket oksekød, 8 pakker tacoskaller, 6 glas salsasovs, 6 pakker tortillas, 4 liter juice, 2 ferske kyllinger, 6 poser frosne kartofler, 4 pakker pasta, 2 flasker vaskemiddel, smør, spegepølse, balsam, laks og grøntsager. Tænker der er mad til et par uger her så det er virkelig skønt. Rema 1000 har fødselsdag så til og med i morgen er der vilde tilbud. I kan godt nå forbi og få del i festen også. Man kan jo altid bruge billige daligvarer når man…

Bag dit eget brød - Sundere, billigere og meget sjovere for hele familien

Der er mange fordele ved selv at bage dit brød. For det første kan du få det lige præcis som du ønsker, du ved præcis hvad der er i, det smager fantastisk, du sparer penge i forhold til at købe det ved bageren, og så er det skønt med duften af friskbagt brød en lørdag morgen. Jeg havde lavet dej igår, og bagte i morges lækre boller og rugbrød der havde koldthævet hele natten i køleskabet. Faktisk bager vi tit brød, gerne 3 gange om ugen, så der er altid friskbagt brød. Oftest bager vi med surdej, fordi det bare giver en helt fantastisk smag, men man kan også sagtens udelade surdejen og stadig få et lækker og luftigt brød.…