Hvis du lige mangler den sidste julegave til bedsteforældrene eller du bare har lyst til at have at dejligt minde fra børnene var små, så får du her en opskrift på hvordan du nemt kan lave dine egne hånd- og fodafstøbninger i gips. 

De har været længe undervejs – faktisk lavede jeg selve afstøbningerne da J var bare 10 måneder, det er altså over et år siden. Nu er de endelig blevet limet op i rammen, og er klar til at blive hængt op.

Afstøbningerne laves af to omgange, først laver man aftrykkene i trylledej, herefter laver man afstøbninger ved at fylde aftrykkene op med gips. Husk at følge anvisningerne på den gips du køber mht. blandingsforhold og tørretid. Gips til at støbe figurer med kan du købe i hobbybutikker.

Man kan også vælge at købe et samlet støbesæt med alt hvad du skal bruge, som fx. det her

Hånd- og fodafstøbning

DIY – opskrift – Hånd- og fodafstøbning i gips

Trylledej:
4 dl mel
2 dl fint salt
2 dl vand
1 spsk. olie

Mix det hele sammen og ælt til en ensartet dej. Læg en klump dej i en form (en plasticbøtte eller en alubakke). Lav et aftryk af hånd eller fod. Det skal gerne være så hånden eller foden bliver trykket helt ned i dejen, og fingrene eller tæerne er omsluttet af dej. Tag forsigtigt hånden eller foden op, det kræver nok et par forsøg. Det gode ved trylledej er at man kan blive ved indtil man er tilfreds.

Bland nu gipsen som anvist på posen, det skal ca. have samme konsistens som pandekagedej. Hæld gipsen ned i aftrykkene i trylledejen og lad det tørre. Når gipsen er størknet, kan du forsigtigt fjerne trylledejen.

Tilbage har du de fine gipsafstøbninger, jeg har limet dem på en ramme med et stykke pænt papir i. Det synes jeg ser super fint ud. Jeg har brugt superlim til formålet. Nu skal de op og hænge i stuen.

hånd- og fodafstøbning

 

//Indlægget indeholder affiliatelinks. Hvis du bruger linket når du ønsker at købe de produkter jeg henviser til, støtter du mit arbejde med fuldtidsmor.dk. Det koster ikke ekstra for dig//

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *