Det kan være rigtig sjovt at lave hjemmelavet modellervoks, og samtidig kan man lave det meget billigt i forhold til hvad det koster at købe god modellervoks. I dette indlæg vil jeg vise dig hvor nemt du selv kan lave modellervoks sammen med dine børn.

hjemmelavet modellervoks

“Idag har vi lavet hjemmelavet modellervoks og har leget med det det meste af formiddagen. Det er vildt nemt og billigt at lave selv, og der er rigtig mange timers leg i det. Så gør det heller ikke så meget hvis farverne bliver blandet sammen og får en mærkelig brun farve, man kan jo bare lave noget nyt. Modellervoksen er kun lavet af spiselige ingredienser, så hvis de små kommer til at smage på det sker der ikke noget ved det. Vi havde en fest både med at lave det, og med at lege med det bagefter.”

Herunder får du opskriften på hjemmelavet modellervoks:

Ingredienser:
1 dl salt
2,5 dl hvedemel
2,5 dl vand
1 tsk. olie
1 spsk. citronsyre (modellervoksen kan laves uden citronsyre, men den øger holdbarheden)

Frugtfarve til at farve modellervoksen til sidst.

Sådan lavet du hjemmelavet modellervoks:
Kom alle ingredienser (på nær frugtfarve) i en gryde, og varm det op under omrøring indtil massen tykner så meget at du ikke kan røre i det mere. Så hældes massen ud på bordet og æltes godt. Tilsæt evt. mere mel hvis modellervoksen er for klistret.

Del modellervoksen op i mindre dele, og ælt frugtfarve ind massen i de ønskede farver. Vi havde blå, rød og grøn frugtfarve, så vi delte massen i 4 dele og lavede rød, lilla, blå og grøn modellervoks. Modellervoksen kan opbevares i en glas med låg på indtil næste gang i vil lege med det. Vores holdt ikke så længe, da alle farver hurtigt blev blandet, men så kan man jo bare lave noget nyt.

Vil du se andre gode tips til at spare penge som mor, så se mere på min side “Mor på Budget”

hjemmelavet modellervoks hjemmelavet modellervoks

hjemmelavet modellervoks hjemmelavet modellervoks

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *