Søvn fylder meget på bloggen i disse dage. Eller manglende søvn fylder meget – fordi det fylder meget i vores hverdag. Vi har efterhånden prøvet lidt forskellige ting, desværre uden det helt store held. 

På baggrund af mit tidligere opslag har mange spurgt ind til om vi har prøvet en kugledyne. Vi har for nogle uger siden lånt en kugledyne, fordi vores sundhedsplejerske og andre i vores netværk anbefalede det. Jeg ved at mange har haft glæde af kugledynen, og det kunne jo ikke skade at prøve.

Læs også: 2 år med dårlig nattesøvn – bare det snart vender

Vi har prøvet den i nogle uger nu, og desværre fungerer den bare ikke rigtig for J. Han er så urolig når han skal falde i søvn. Han roder rundt i sengen, og han ligger ikke bare stille under dynen. Så når han først får sig moslet ud fra dynen, er den så tung at han ikke kan få den på igen. Det samme sker om natten, han sover godt når han har den på, men når han får den smidt, så skal han have hjælp til at komme tilbage under den. Han spørger dog nogle gange efter “tung dyne”, så jeg tror han nyder tyngden af dynen mod sin krop, og vi bruger den nogen gange når han skal slappe af.

kugledyne

Vi har de sidste par dage prøvet at indføre meget faste godnatritualer efter bogen “Sov igennem uden gråd 1-6 årige”. Det betyder i praksis for os at aftensmaden ligger fast på klokkeslettet kl. 17. Herefter rydder vi op og leger indtil kl 18. Kl. 18 bliver lyset dæmpet, og der er ingen vild leg eller TV. Så hygger vi alle 4 med stille musik, bøger eller massage til børnene. Så får de nattøj på og J får børstet tænder. E bliver så puttet i soveværelset, mens far putter J på sit værelse. J får sang og godnathistorie og bliver lagt i sin seng kl 19. Det er en ret lang rutine og optakt til sengetid, men vi begynder at se virkningen af det. Ellers er det måske bare held – jeg tør næsten ikke sige det, men igår sov J kl 19.10 – 10 min efter han blev lagt i sin seng.

Læs også: Vi er ikke alene – mere om den dårlige nattesøvn

Vi sad bare i stuen og kiggede på hinanden – hvad var det lige der skete der? Jeg tror specielt at det der med at geare ned inden sengetid har en god effekt. Ingen forældre der løber rundt og stresser over opvask og vasketøj. Ingen larm fra TV eller vild køren på cykel i stuen. Bare stille og afslappende familietid. Det er spændende at se hvordan det går i aften.

Hvad laver I derhjemme inden sengetid? Har I også nogle faste ritualer i prøver at følge hver dag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *