frugtmos i mikroovn

Jeg har tidligere skrevet om hvordan du nemt kan lave grød i mikroovnen til din baby, det er sindsygt smart og nemt, og derfor vil jeg nu også fortælle dig hvordan du kan lave frugtmos i mikroovn, for det er nemlig lige så nemt. Frugtmos er perfekt til et mellemmåltid, en dessert eller som topping på grød.

De frugter jeg har fundet ud af fungerer godt til mikroovn er pære og æble, men prøv dig frem, der er sikkert mange andre frugter der er gode på denne måde.

Æblemos i mikroovn

Skræl æblet og skær det i tern på ca 1×1 cm. Kom æbleternene i en mikroovnsegnet skål eller plastbøtte, og giv dem fuld effekt i ca. 2 min. Herefter kan du mose æbleternene med en gaffel eller evt. blende dem hvis du vil have mosen helt glat.

Server mosen som topping på grød eller som en dessert eller et lille mellemmåltid.

Pæremos i mikroovn

På samme måde som du kan lave æblemos i mikroovn, kan du også lave pæremos. Skræl pæren og skær den i tern på ca 1×1 cm. Kom pæreternene i en skål eller bøtte, og giv dem 2 min. på fuld effekt i mikroovnen. Hæld herefter væsken fra før du moser ternene med en gaffel eller blender dem.

Hjemmelavet frugtmos i mikroovn

Der er flere fordele ved selv at lave hjemmelavet frugtmos. For det første er der prisen – det er langt billigere at lave det selv frem for at købe, og man kan evt. lave store portioner og fryse ned.

Derudover er jeg rigtig glad for at vide hvad jeg fylder i mine børn, og derfor vil jeg helst lave deres mad fra bunden. Så kan jeg sikre at det er lavet uden alle mulige tilsætningsstoffer, og vælge de bedste økologiske råvarer at lave det af. Sundere og billigere end at købe det færdiglavede! Ja tak! og når man tilmed kan lave det i mikroovnen, så går det jo også ret hurtigt.

Nogen gange er det jo nemmest og mest praktisk at vælge nogen af de færdigprodukter der er på markedet, og det har jeg også selv benyttet mig af nogle gange. Du kan læse mere om min favorit her: Lækker økologisk babymad på den nemme måde

Laver du selv dine børns mad eller vælger du nogen gange også hurtige løsninger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *