Jeg får tit spørgsmålet om hvordan jeg dog kan aktivere J på halvandet hjemme hver dag hvis han ikke skal i vuggestue. For det første sidder vi jo ikke hjemme i hytten hver dag og bare glor, men vi går i legestue, til babysalmesang, på legepladsen og har legeaftaler med andre børn. For det andet så synes jeg ikke at børn hele tiden skal aktiveres. Jeg synes faktisk at udtrykket aktivering af børn er virklig mærkeligt. At aktivere sit barn lyder så forceret, som noget der er udført med anstrengelse. Og jeg synes bestemt ikke det er anstrengende at have hverken J eller lille E hjemme sammen med mig. Så jeg vil helst ikke bruge udtrykket at aktivere i en sætning omhandlende mine børn. Derimod tror jeg virkelig meget på udtrykket inddragelse. Jeg forsøger at inddrage mine børn i hverdagen og de daglige gøremål, her lærer de en masse og hverdagen bliver en leg.

IMG_7371

Et dagligt gøremål som J virkelig elsker at deltage i, er madlavning og bagning. Vi elsker at stå i køkkenet sammen, og jeg kan se at hver gang vi laver mad udvikler J sig. Vi taler om ingredienserne. Hvad hedder de, hvordan smager de og hvor kommer de fra? J får lov at lave alt det han kan. Javist det sviner en hel del mere, og tager meget længere tid. Men så kan han jo passende hjælpe med rengøring bagefter, og tid har vi jo heldigvis masser af.

IMG_7833

På den måde kan vi hurtigt gøre en daglig pligt som madlavning til en sjov og lærerig leg. Vi tæller, snakker, måler, vejer, pisker og smager, og J elsker det. Hvis vi skal skære grøntsager får J grønt på et skærebræt og en sløv kniv, så kan han sagtens være med. Han elsker derudover at vaske grøntsagerne, sikkert fordi det involverer vand og muligheden for at blive våd. Derudover elsker han at smage på alle ingredienserne, den lille madgris. Så vi laver altid lidt mere end det vi egentlig skal bruge, da der altid forsvinder lidt i processen.

IMG_8182

Så nej det er bestemt ikke svært at holde mit barn beskæftiget hele dagen. Jeg har jo altid noget at se til selv, og jeg prøver at inddrage J i det hele. Vi prøver at gøre hverdagen til en leg, og jeg elsker det. Jeg elsker hverdagen, mest af alt elsker jeg alt tiden med mine børn og jeg elsker at have tid til at gøre tingene i vores eget tempo.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *