Når man hækler er der altid rester af garn, som man ikke får brugt. Jeg gemmer altid resterne og bruger dem til mindre hækleprojekter. Som mor til 2 små børn, bruger man en ufattelig masse vaskeklude til at tørre mund og hænder efter måltiderne (eller mellemmåltiderne), eller til når børnene er i bad.

Derfor er jeg begyndt at bruge nogle af alle mine rester af bomuldsgarn til at hækle små vaskeklude jeg bruger til børnene. Det er et hurtigt og nemt projekt, og man kan godt lave en 3 stykker på en aften foran flimmeren. Det er dejligt at de bare kan smides i vaskemaskinen, og bruges igen og igen, både for pengepungen og for miljøet.

hæklede børnevaskeklude

Vil du hellere læse om hvordan du kan hækle karklude, så klik her

Dette eksempel er hæklet i C2C – corner to corner hækling. Du kan selvfølgelig hækle i lige det mønster du ønsker, eller måske bare helt almindelige fastmasker eller stangmasker. Jeg synes dog det er sjovt at prøve nye mønster af på disse små hæklede børnevaskeklude, man er hurtigt færdig hvis man ikke lige synes om mønsteret.

Hæklede børnevaskeklude i rester af bomuldsgarn – opskrift

Hæklenål 3,5

En rest bomuldsgarn i den ønskede farve.

Billede 1: Start med at lave 6 luftmasker, 1 stgm. i 4. maske fra nålen, 2 stgm. i de næste 2 masker (nu ser det ud som på billede 1)

Billede 2: 6 lm, 1 stgm. i 4. maske fra nålen, 2 stgm. i de næste 2 masker (nu ser det ud som på billede 2)

Billede 3: Sæt de to firkanter sammen ved at lave en kædemaske i luftmaskebuen på den første firkant (nu ser det ud som på billede 3)

Billede 4: 3 lm.

Billede 5: 3 stgm. laves omkring luftmaskebuen fra første firkant (nu ser det ud som på billede 5)

Billede 6: Vend arbejdet, 6 lm,

Billede 7: 1 stgm. i 4. maske fra nålen, 2 stgm. i de næste 2 masker, 1 kædemaske om luftmaskebuen på firkanten under (nu ser det ud som på billede 7)

Billede 8: Fortsæt med at lave firkanter med *3 lm, og 3 stgm om luftmaskebuen, og fastgør til næste firkant med en km om luftmaskebuen*, til du når den anden side (Nu ser det ud som på billede 8)

Gentag billederne 6, 7 og 8 indtil kluden har den ønskede størrelse på skrå.

Når de to sider har den ønskede længde (her 9 firkanter), hækler man videre og tager ind, så kluden bliver kvadratisk. Det gør du ved at hækle km langs kanten på den lille firkant du lige har lavet, indtil du når indhakket (3 km)

Herefter: *3 lm, og 3 stgm om luftmaskebuen, og fastgør til næste firkant med en km om luftmaskebuen*, til du når den anden side af kluden. Vend, og gentag dette til du når ind til kun at have 1 firkant tilbage og hjørnet er afsluttet. Nu er kluden færdig, og du kan hæfte ender.

Du kan evt. skifte farve undervejs hvis du synes, eller hvis din garnrest slipper op. Det er bedst at skifte farve når du er ved en kan, det giver det flotteste resultat.

hæklede børnevaskeklude

Du kan selvfølgelig også bruge andre mønstre til dine hæklede børnevaskeklude, det er kun fantasien der sætter grænser.

Se her hvad du skal gøre med dine klude inden du tager dem i brug første gang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *