Som nybagt mor hører man tit sætninger som: “Husk nu dine egne behov” og “Pas nu på du ikke bare kommer til at sidde derhjemme med baby i armene hele dagen”. Men hvad er det egentlig lige at folk mener med det? Altså jeg elsker at være hjemme med mine børn hver dag, jeg elsker bare at være der for mine børn. 

“Husk dine egne behov..” siger alle folk til mig. Hvad nu hvis mine behov netop er at sidde hjemme med min baby i armene hver dag, fordi jeg ved det er det min baby har behov for? Hvad nu hvis mine behov netop er at opfylde mine børns behov på bedste måde? Hvad nu hvis mit behov er at være en god mor, der bare er der for mine børn?

Jeg har ikke behov for at gå på café og drikke café latte eller tage til spabehandlinger alene og bare være mig selv. Efter jeg blev mor ændrede mine behov sig – hvor jeg tidligere i høj grad havde behov for at være dygtig til mit arbejde, samtidig med at alt i mit liv skulle se perfekt ud, har jeg nu behov for at være dygtig til at være mor.

Lige nu handler mit liv om at være der for mine børn, og skabe de bedste rammer for vores lille familie. Jeg prøver hele tiden at anerkende mine børns behov, og give dem alt det de har brug for. Derfor er det blevet mit behov at amme, sove sammen med børnene efter behov, vikle, kramme og holde om mine børn alt det de har behov for. Fordi mine børns behov er vigtige for mig.

Min største ambition er lige nu at være en god mor for mine to børn. Og en god mor behøver i mine øjne ikke at have behov for at gå i biografen med veninderne eller tage til London på shoppeferie – selvfølgelig må hun gerne hvis hun har lyst. Men det er som om at man er mor på en helt forkert måde hvis man ikke har brug for at være sig selv, og lave de ting man gjorde inden man fik børn.

Bevares nu skal det ikke lyde som om jeg ikke kan gå ud og have det sjovt, for jeg tager da ud en gang i mellem. Ikke så tit, men når det sker så hygger jeg mig da også. Men det er bare ikke et stort behov for mig mere.

Jeg er mor på min måde – og heldigvis er vi alle forskellige. Hvad der er rigtigt for andre er ikke nødvendigvis rigtigt for mig. Jeg vil bare være den mor jeg ønsker at mine børn skal have. Jeg giver ikke på nogen måde afkald på mine egne behov, mine behov har bare ændret sig – at opfylde mine børns behov er blevet mit behov.

Har dine behov også ændret dig efter du fik børn?

5 thoughts on “Mine børns behov er mine behov”

 1. Jeg har det præcis som dig. Jeg har 3 skønne børn på 7, 5 1/2 og 2 år. Jeg nyder at være sammen med dem, har ikke behov for alenetid. Nyder at kunne være der for dem 100%. Jeg har passet min yngste datter hjemme i snart to år, det har været fantastisk at gå hjemme. Men det slutter snart, hun skal i vuggestue og jeg skal ud og finde mig et arbejde igen. Ville virkelig gerne finde på noget hvor jeg kan arbejde hjemmefra. Men ved desværre ikke hvad det skulle være.

  1. Hej Maria
   Tak for din kommentar. Hvor dejligt at du har kunne have din datter hjemme indtil nu. Jeg håber det lykkes for dig at finde en måde du kan blive hjemme på, hvis det er det rigtige for jer. Jeg er i hvert fald rigtig glad for at jeg har fundet min måde at være mor med børn hjemme på 🙂 Held og lykke med det 🙂

   1. Tak? Håber også jeg finder på noget? Bliver lidt nysgerrig på det at være blokker. Kan man få en god indtægt på dette? Er det grunden til at du kan gå hjemme? Håber det er okay at jeg spørg? Jeg har ikke fulgt så meget med på din blog, men det jeg har læst har været interessant?

    1. Man kan godt tjene lidt på at blogge, men det er bestemt ikke noget jeg kan leve af sådan som tingene ser ud nu. Jeg er uddannet Civilingeniør i arkitektur, og arbejder primært freelance inden for det felt for at tjene det jeg skal bruge. Bloggen kan man se som et lille supplement. Jeg ved der er nogen der kan leve af at blogge, men det kræver at man får rigtig mange læsere, og er meget aktiv i sin søgen på at finde virksomheder at samarbejde med. Men hvor der er en vilje er der en vej, hvis man har noget interessant at skrive om, og vil lægge en masse arbejde i det, kan det helt sikkert lade sig gøre.
     Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *