mørklægning af børneværelset

Her efter det er begyndt at blive lysere om aftenen er puttetiden ofte trukket ud. Det tager længere og længere tid at få børnene til at sove, for som de siger: “Mor se det er jo ikke nat endnu” – De forstår bare ikke at man altså skal lægge sig til at sove selvom det stadig er lyst udenfor.

For at afhjælpe denne situation har vi hængt et tæppe of foran den lyse persienne vi har i vinduet på børneværelset. Det gav Ikke et særligt tilfredsstillende resultat. Det er mega besværligt, det ser tosset ud, og så er det bare stadig ikke rigtig mørkt på værelset.

Vi har længe talt om at vi skulle have et ordenligt mørklægningsgardin, men vi har ikke rigtig fået taget os sammen. Nok mest fordi sådan noget skidt jo skal sættes op, og det kan være både besværligt og en test for parforholdet! Derudover har vi mørklægnings-rullegardiner i soveværelset, og der strømmer jo mega meget lys ind rundt i kanten af gardinet, og tænker bare at det ville forvirre børnene endnu mere.

Da jeg fik muligheden for at prøve et Instant Night mørklægningsgardin fra HowToSleepBetter.dk sprang jeg hurtigt til. Instant Night – det er jo lige præcis det vi mangler i børneværelset. Jeg vidste ikke meget om produktet inden jeg modtog det, men havde lidt forberedt Rasmus på hvad der skulle ske for at undgå trælse situationer (I ved de der: hvor I gerne vil have gjort noget nu, og manden ikke gider, men at han samtidig ikke er tryg nok ved at overlade det til Jer-situationer).

Jeg tror måske at Rasmus blev en smule skuffet, da han ellers stod parat med værktøjet, men til vores store overraskelse så kunne gardinet sættes op helt uden brug af værktøj! Det er da for sejt, jeg monterede helt selv gardinet på børneværelset på under 10 min. Det er vildt smart faktisk – der er en justerbar stang med, som tilpasses vinduets bredde, og derefter kan sættes ind i vinduet med gardinet på. Og det aller smarteste er at man bare kan tage stangen ud af vinduet igen, pakke gardinet ned og tage det med på overnatning eller ferie. Der er ingenting der er skruet fast, og man undgår derfor huller i væggen og lysningerne i vinduet. Om dagen kan gardinet rulles op, og sættes fast med nogle stropper.

mørklægning af børneværelse

mørklægning af børneværelseNu har vi haft gardinet i en uges tid, og vi har haft lidt tid til at se hvilken effekt det har haft på børnenes søvn. Den allermest mærkbare effekt er at de nu falder i søvn meget hurtigt om aftenen i forhold til førhen hvor værelset var meget lyst. Ellen var de første dage lidt utryg ved mørket, men nu er hun helt ok med det, og de falder begge to i søvn på max 15 min. Yes – Det er et kæmpe fremskridt!

Mht. kvaliteten af nattesøvnen, ser vi ikke den store ændring efter vi har sat gardinet op. Johannes sover fint om natten og har gjort det i noget tid, men Ellen vågner gerne op til 10 gange på en nat. Det er lidt samme mønster som vi så med Johannes da han var i den alder. Han sov ikke rigtig igennem før han nåede 3 år, så vi satser på at Ellens søvn også ændrer sig på et tidspunkt. Derfor er jeg heller ikke rigtig i panik over Ellens dårlige nattesøvn – ikke på samme måde som vi var med Johannes i hvert fald. For nu ved vi at det nok skal blive bedre med tiden.

Læs mere om vores erfaringer og forsøg med at afhjælpe dårlig nattesøvn her

Alt i alt er vi meget tilfredse med mørklægningsgardinet. Det er nemt at sætte op, kræver ikke værktøj, kan gøre værelset TOTALT mørkt, og så kan det tages ned og tages med. Det bedste er jo helt klart at børnene sover hurtigt hver aften – og det er ekstra søvn de virkelig har brug for.

Gardinet er som sagt fra HowToSleepBetter.dk, og de sælger mørklægning til vinduer og døre i alle størrelser – så kig ind forbi hvis du også gerne vil have børnene til at falde hurtigere i søvn. Eneste minus ved gardinet, er at det er lidt svært at rulle det pænt op synes jeg. Den størrelse vi har, er en del bredere end vinduet, så det bliver lidt en mærkelig pølse når det rulles op – men ok, det kan jeg sagtens leve med når bare børnene falder hurtigt i søvn! På deres hjemmeside kan du også se en video af hvordan gardinet nemt og hurtigt sættes op!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *