Babymad: Lille E er bare ikke fan af grød. Selvom vi bliver ved med at tilbyde hende det, så synes hun bare det er federe at spise noget hun han holde i og selv styre. 

Blw eller baby-led-weaning, som oversat betyder babystyret madtilvænning, er en tilgang til opstart på mad til babyer. Kort sagt går det ud på at babyen selv styrer hvad den vil spise, og selv fører det ind i munden. Forældrene tilbyder så barnet det samme mad som resten af familien spiser.

Vi har læst en del om emnet, og snakket med vores sundhedsplejerske om det, og vi er ikke 100% overbevist om at det er en rigtig måde at starte op med mad på. Når det er sagt, så synes vi at der er nogle gode tanker bag metoden, bl.a. dét der med at børnene selv får lov til at sidde og spise og øve sig på at putte mad i munden. Men samtidig mader vi hende, og hjælper hende med at spise det vi synes hun skal. Hun får lov at smage det vi andre også spiser, når vi vurderer at det er noget hendes mave kan tåle og som hun ikke kan risikere at blive kvalt i.

babymad

Nå man tilbage til grøden. Vi har i et par uger nu forsøgt med majsgrød til hende. Det er bestemt ikke et hit, så idag gjorde jeg noget andet. Jeg lavede grøden som jeg plejer, og derefter fordelte jeg den i et fad og satte den i køleskabet. Grøden satte sig hurtigt da den blev kold, og jeg skar den ud i stænger.

E fik disse majsstænger til frokost og hun elskede det. Det er første gang hun har spist så meget, og hun ville kun lige have en lille bitte tår mælk bagefter. Så nu er mor overbevist om at E nok bare ikke er en grød-baby, og så må vi prøve at tænke lidt anderledes.

babymad

I får lige opskriften på majsstængerne, så kan I også prøve dem til jeres baby.

Du skal bruge:

  • vand ca. 2-3 dl
  • majsmel ca. 1 dl
  • 1 tsk. smør eller olie

Bring 2 dl vand i kog i en gryde og drys majsmelet i mens du pisker. Pisk til grøden er jævn og tykner, den må gerne være lidt til den tykke side – hvis den er alt for tyk tilsæt mere vand. Tag gryden af varmen og tilsæt smør eller olie. Fordel grøden i et fad eller en plastikbøtte og stil den i køleskabet 1-2 timer. Skær så i stænger eller tern og server for din baby.

Efterhånden som du synes din baby er klar på mere, kan du tilsætte forskellige krydderier (vi er glade for timian eller oregano) eller du kan prøve at blande lidt revet ost i når du tager gryden af varmen.

Har i andre gode forslag til babymad som de små selv kan sidde og spise så smid gerne en kommentar herunder.


 

 

6 thoughts on “Babymad blw-style: lækre majsstænger”

  1. Vi kører blw herhjemme og det har været det rigtige for os. Vores dreng bliver 1 år den 28/12, så det er et halvt års tid siden vi startede, og han spiser rigtig godt nu. Han får en hyggetår om eftermiddagen, når vi kommer hjem fra dagpleje, ammes til natten og en enkelt gang eller slet ikke om natten. Det er mega fedt. Han er så småt begyndt at træne med gaffel og ske og det går også fint. Vi giver ham dog primært grøden om morgenen og det fungere godt for os, så en kombination er altså mulig ?
    Favoritterne herhjemme er blandt andet: dampet broccoli og i det hele taget grønt, fast ost i tern, avokado, økologisk kyllinge kødpølse i tern, majs og ærter, melon og blød pære i tern, røræg eller omelet og hjemmebagte boller. Disse ting har han været glad for, fra første gang han smagte det. Nu spiser han alt vil jeg nærmest sige. Tror vi skal prøve en udviddet udgave af jeres majsstænger. Tænker de kunne være gode til en lille snack.God fornøjelse med maden til lille E.

    1. Hvor er det godt at høre at det fungerer for jer. Og ikke mindst at en kombination er muligt. Jeg tænker det vil blive noget lignende her med grød om morgenen og “blW”-mad resten af dagen. E er også helt vild med broccoli, og tror da vi skal igang med at smage på ost og avocado. Røræg har hun smagt idag, det var også t hit 🙂 Tak for din kommentar og inspirationen til maden, det er dejligt med lidt nye idéer.

  2. Her hjemme laves det muffins til snacks og der kommes alverden i, købte for et års tids siden bradepande mini muffinforme i netto og de er helt perfekte til det formål. Har lavet med havregrød, bær (her hjemme er det hindbær) og kokos mel også lige i ovnen 5-10 min. Og det samme med æg, kylling, stykker og tomat. Der er ingen grænser for hvad man kan blande i en æggemasse.

    1. Majsgrøden skal være rimelig tyk, så i en plasticbøtte og så i køleskabet. Den skal være helt kold før du skærer dem ud 🙂 Håber det lykkes for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *