male på sten
Reklame – indlægget er sponsoreret af cchobby.dk

Idag får I et tip til en super god sommeraktivitet man kan lave sammen hele familien. Der er mange ting vi elsker at lave sammen i vores familie. Gåture i naturen og at være kreative, er ting der begge ligger højt på listen over yndlingsfamilieaktiviteter. I dette indlæg vil jeg vise Jer hvordan en dejlig gåtur på strand og i skov, og en hyggelig regnvejrsdag hjemme er endt ud i nogle sjove monstersten og pinde malet som sjove mænd. Vi havde en fest med at lave dem, og børnene elskede det – vi skal helt sikkert lave flere, for de er også sjove at lege med her bagefter.

Indsamling af sten og pinde

Vi har samlet materialer til dette projekt på vores seneste weekendudflugter. En søndag på stranden gav os en masse fantastiske sten til at arbejde videre med hjemme, og på en gåtur i skoven fandt vi sjove pinde, som børnene undersøgte nøje inden de blev udvalgt til at komme med hjem. Det er en super sjov familieaktivitet at gå i naturen og finde sjove og spændende ting, snakke om dem, og tage nogen af dem med hjem til at male på senere.

Maling på sten og pinde

Projektet er ret nemt at komme igang med, alt du skal bruge finder du på listen herunder, maling og pensler kan du alt sammen købe hos cchobby.dk til gode familievenlige priser:

Du skal bruge:
– Sten
– Pinde
– Plus Color hobbymaling (Lime green, Soft pink, Primary yellow, Sky blue)
– Plus Color Tuscher (Off white, Black, Grønne nuancer, Rød/gule nuancer)
Pensler

Sådan gør du:
Start med at vaske stenene godt, så de er rene. Herefter skal de være helt tørre inden i går igang.

Mal stenene med akrylmaling i nogle forskellige farver. Her kan selv helt små børn være med. Ellen på 2 år malede rigtig mange sten, og hvis man har en dug på bordet og ikke er bange for lidt maling på tøjet, så er det en fantastisk aktivitet for børn.

Lad stenene tørre helt før i går vidre, gerne til dagen efter. Herefter bruges den sorte tusch til at tegne omridset af øjet og andre detaljer, som herefter kan fyldes ud med den hvide tusch. Når øjet er tørt, kan man tegne den sorte prik i øjet. Sørg for at lade det tørre godt inden i maler ovenpå, så malingen ikke flyder sammen.

Akrylmalingen kan også bruges til at male på pinde, som også kan dekoreres med tuscherne når malingen er tør. Det er sjovt for lidt større børn at tegne detaljer med tuscherne, mens de mindste skal have lidt hjælp.

Hvad kan man male på?

Det er kun fantasien der sætter grænserne for hvad man kan male på sten, pinde eller andre ting man finder i naturen. Du kan finde meget inspiration på nettet, ellers har jeg samlet lidt til dig her:

Mal slanger på pinde – Mal mariehøner på sten – Mal mønstre på sten

Du kan sikkert selv finde på flere ideer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *