Synes du også at alting godt kan blive lidt glansbillede-agtigt når man læser med hos diverse morbloggere? Lidt for meget hjemmelavet babygrød, smukke babyværelser og artige børn i pænt tøj? Det har det nok også været her på bloggen – indtil nu. Nu har jeg bestemt mig for at dele nogle af de historier vi ellers normalt helst vil glemme. Nogle af de øjeblikke hvor vi ville ønske os et andet sted hen – meget langt væk. Forhåbentlig kan I lære os lidt bedre at kende – også bag facaden. 

Før vi fik børn snakkede vi en del om hvordan vi gerne ville opdrage vores børn, og hvordan vi ønskede at de skulle være. Det blev sagt mange sætninger som “Vores børn skal kunne komme med ud og spise, opføre sig pænt, og i hvert fald ikke skabe sig og plage om slik når vi er ude og handle”.

Vi kunne godt finde på at kigge på hinanden med det der “sådan-skal-vores-børn-aldrig-blive-blik”, hvis vi så nogle familier med børn der skreg højt på vingummier i Rema, eller lå og skabte sig på gulvet i Brugsen. Vi var nok ret hurtige til at dømme forældrene, det ved vi nu. For med en dreng på snart 2,5 år, der åbenbart allerede har hørt om trodsealderen, står vi altså selv ind i mellem i disse situationer.

Når det sker er det både pinligt og møgirriterende. Det er frustrerende, og rigtig svært at takle det på en god måde, men når man står i disse situationer, kan man hurtigt se på andre hvem der har børn, og hvem der ikke har. Man får to slags reaktioner fra andre, når ens børn opfører sig uhensigtsmæssigt ude blandt andre mennesker. Fra andre forældre til mindre børn, får man ofte medlidenhedsfulde blikke eller et lille opmuntrende ord med på vejen, mens man fra folk uden børn eller ældre mennesker, der har glemt hvordan det er at have små børn, får blikke der fortæller at man ikke egner sig til at være forældre, og man burde have holdt sine forkælede unger hjemme hvis de ikke kan opføre sig ordenligt.

Jeg tror de fleste børnefamilier oplever disse situationer, og jeg håber I vil læse med når jeg kommer med vores pinlige og ikke så “glamurøse-morblogger-historier” i den kommende tid.

Til at varme lidt op på, får I lige et billede af Johannes, der så sit snit til (mens mor skiftede lillesøster) at køre sin bil hen til køkkenbordet, hoppe op og finde bøtten med mel og lave snelandskab i køkkenet – lille bandit.

Så jer med små børn.. Kender I til de her situationer? Situationer hvor man tror man har styr på det, men alt ender i kaos?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *