Mit primære arbejde er at være mor for mine to små rollinger. Ud over at være mor, er jeg også blogger (no shit sherlock.. ), administrerer et par andre hjemmesider, og så er jeg selvstændig civilingeniør. Jeg kan godt lide mit arbejde, især efter jeg er blevet selvstændig. Jeg nyder friheden til at være sammen med mine børn det meste af dagen, og arbejde når de sover til middag og om aftenen.

Okay indrømmet det er også en kæmpe mundfuld – jeg kan ikke altid være den supermor jeg gerne vil være. Nogle gange er jeg bare nød til at tage et telefonopkald, gå til et møde eller sende en mail, men jeg er trods alt sammen med børnene det meste af tiden. Ellen er ved at være vant til at være med mor på arbejde, hun får nemlig lov at komme med når jeg skal til møder, hvis det da vel og mærke er et forholdsvist kort møde, hun er nemlig ikke den tålmodige type.

Min titel er Civilingeniør i Arkitektur og Design med speciale i Arkitektur – hvis du ikke helt ved hvad det betyder, er det en blanding mellem en arkitekt og en ingeniør. Eller en arkitekt med lidt mere teknisk baggrund om man vil. Jeg dyrker dog primært den tekniske baggrund, fordi jeg er en kæmpe nørd og bare elsker tal og beregninger. Nå man hvad laver jeg så i mit firma? Jeg laver noget så nørdet som energiberegninger, og så tegner jeg skitser af nye huse og renoveringer. Det er et fedt arbejde, jeg elsker både at få lov til at være kreativ, og så elsker jeg at begrave mit hoved i en kringlet beregning.

En kæmpe drøm er da også en dag at tegne og bygge vores eget hus – men skal nok lige have smidt nogle flere tegninger over disken inden det sker.

blur-1867748_1920

Hvis der er andre der går med byggedrømme, kan du her læse en masse mere den slags her: Nybyggeri

Jeg vil rigtig gerne høre hvad alle jer andre mødre arbejder med?

9 thoughts on “Hvad er mit arbejde (ud over at være mor)?”

 1. Det lyder fuldstændig som hjemme hos os!
  Jeg er uddannet sygeplejerske og jobber med administrative opgaver hjemmefra. Derudover er jeg selvstændig og varetager sekretæropgaver for andre virksomheder på online basis. Jeg har passet mine børn hjemme i næsten 7 år. De er også vant til, at jeg ind imellem arbejder. Jeg kan sagtens genkende fornemmelsen af, at man nogle dage slet ikke er helt så nærværende som man gerne ville være. Jeg oplever, at mange mennesker tror, at det at være hjemmepasser betyder, at hver dag er det samme som weekend. Men når man altid er hjemme, skal der vaskes mere op, ryddes mere op, gøres mere rent – der er mange praktiske opgaver, der skal klares samtidig med at man skal passe børn, tænke på deres udvikling, gøre dem klar til at kunne starte i skole og så videre… Det er alt andet end weekend. Hvis jeg kunne gøre noget om, ville jeg nok have puttet lidt flere mor-pauser ind (uden at få dårlig samvittighed) 🙂

  1. Ja det oplever jeg også. Det er bestemt ikke weekend at hjemmepasse – slet slet ikke. Men ja nogen tror nok at man bruger hele dagen på sofaen med netflix. Men sådan er det jo ikke helt med 2 små børn under 3 år 😉

 2. Det lyder som et spændende arbejde du har! Selv er jeg meget lidt teknisk, men jeg kan godt sætte mig ind i den kreative del af det. Jeg ved ikke om det er til noget trøst, men jeg tror det er få af os, der føler os som den supermor vi gerne vil være. Mon ikke, vi gør det godt nok.

  1. Jo selvfølgelig gør vi det. Men det er jo nok også det vigtigste job i verden at være mor, så det er vist klart man føler sig usikker til tider 🙂 Heldigvis er vi næsten alle sammen de bedste mødre for vores børn.

 3. Jeg arbejder hjemme som forfatter og foredragsholder. Jeg er imponeret over, at du kan hjemmepasse samtidig med arbejde – min søn går i vuggestue ca fra 9-15 hver dag mens jeg arbejder.

  1. Johannes er ca. 3 dage om ugen i vuggestue fra 9-12, for at få lidt socialt med andre børn. Men Ellen er hjemme hele tiden. Så arbejder jeg når de sover middagslur (ca 2 timer) og så arbejder jeg hver dag fra ca. 19-22 + lidt om eftermiddagen hvis far kommer tidligt hjem. Derudover tager jeg nogen gange nogle flere timer i weekenden, hvis jeg har en stor opgave der skal laves færdig. Men prioriterer helt klart at være mor når børnene er vågne og arbejde når de sover. Ellers kunne de lige så godt blive passet et andet sted synes jeg 🙂

 4. Det lyder rigtig spændende? Vi har 3 børn på 2, 6 og 7 1/2 år. Jeg har passet min datter hjemme i to år nu. Hun starter i vuggestue om lidt, da jeg desværre bliver nød til at finde et arbejde igen, for at økonomien kan hænge sammen. Ønsker mig inderligt et hjemmearbejde. Men har desværre ikke fundet på noget. Er uddannet pædagog. Gode ideer modtages gerne?

 5. Jeg går derhjemme og driver webshoppen Faktorfobi der sælger UV badetøj til børn.
  Synes det var svært at få små børn til at gå op med at vi begge havde fuldtidsarbejde. Så vi satte i søen til en webshop. Der skulle lige gå nogle år inden jeg kunne leve af den. Men det går nu.

  1. Hej Anne
   Jeg kender godt din webshop 😀 Skal faktisk snart have købt nyt badetøj til Ellen, så kigger nok ind forbi 🙂 Dejligt at I har fundet en løsning der fungerer for jer, man skal nogen gange bare tænke lidt kreativt, og ikke gøre som alle andre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *