Hvad er moderne stofbleer, hvad kan du egentlig spare, og er det noget for dig?

Reklame – Indlægget er sponsoreret af naturebaby.dk

moderne stofbleer

Jeg må være ærlig at sige, at jeg altid kun har brugt engangsbleer til mine børn. Nok mest pga. manglende viden omkring stofbleer og alternativer til engangsbleerne. Faktisk har vi haft flere problemer med engangsbleer, som jeg tænker kunne være afhjulpet med stofbleer.

For det første er engangsbleer dyre! En pakke koster en 50’er, hvis man vel og mærke køber de billige i Rema, men det løber alligevel hurtigt op i løbet af en måned. Især dengang vi havde 2 blebørn på en gang! Den tid er heldigvis slut, og jeg tror snart Ellen smider bleen, og så er det helt slut med blebørn.

Et andet problem vi har oplevet med engangsbleer er bleeksem, som Johannes især var plaget en del af. Han var i meget lang tid plaget af udslæt fordi huden simpelthen ikke kunne ånde i bleerne. Det forsvandt heldigvis hurtigt, da bletiden var ovre.

Hvis du vil spare penge på bleer, og samtidig gøre noget godt for miljøet og dit barns numse, så prøv at overveje at skifte til moderne stofbleer. Det er der nemlig rigtig mange fordele ved.

Hvad er moderne stofbleer?

Når jeg siger stofbleer, får du så også et billede af de her ulækre gamle stykker stof, der skal bindes på en bestemt måde, og som på ingen måde virker effektive eller tilpasset den travle hverdag vi har i dag? Bleer der skal skylles, og vaskes og stryges for at kunne bruges igen?

Ja, så skal du læse med her, for sådan er det slet ikke mere. Nu findes der faktisk det man kalder moderne stofbleer. Stofbleer, der har en god pasform, og som ikke kræver en hjemmegående husmor til at vaske og stryge dagen lang. Formsyede stofbleer med velcro eller trykknapper, der gør at far stadig kan hjælpe til med bleskift i den moderne familie, og faktisk kan du spare mange penge ved at skifte engangsbleerne ud med stofbleer.

Hvor mange penge kan jeg spare ved at vælge stofbleer?

Vi ved alle at engangsbleer er dyre. Hos Naturebaby.dk har de lavet en beregning på, hvor mange penge man egentlig kan spare ved at bruge stofbleer i stedet. I løbet af et helt “bleliv” løber det faktisk helt op i 12.600 kroner i besparelse. I den omtalte beregning, er der regnet med en standard ble af mærket libero købt på tilbud. Derudover har det også stor betydning at den gennemsnitlige bleperiode med stofbleer er 2 år, mens den er 3,2 år med engangsbleer. Men der er mange andre fordele end bare den kontakte besparelse – læs videre og lær mere om stofbleer.

Læs også: Mor på budget

Hjælper jeg miljøet ved at vælge stofbleer?

Ja! Det gør du i høj grad! Vidste du at et barn i sin bleperiode i gennemsnit bruger 6500 engangsbleer? Det er en kæmpe belastning for miljøet, og resulterer i 1,9 tons affald pr. barn! WOW.. Hvis du derimod skifter til stofbleer, som er lavet af genanvendeligt bomuld, ender du med 4,5 kg genanvendeligt affald. Det er da en betydelig forskel. Derudover er stofbleer også mindre ressourcekrævende i produktionsfasen end engangsbleer.

Er det svært at komme i gang med stofbleer?

De moderne stofbleer er nemme at komme i gang med for de fleste. De fås nu med trykknapper og velcro, så det er altså ikke noget med at skulle lave svære bindinger eller umulige knob for at få bleen til at sidde rigtigt.

Er stofbleer ubehagelige at have på for barnet?

Stofbleer lader huden ånde på en anden måde end engangsbleer. De indeholder ikke samme superabsorberende stoffer som engangsbleer, så de er generelt lidt større for at undgå uheld. De kan virke store på barnet, som det er ikke mit indtryk at de hæmmer barnet. De børn jeg har oplevet med stofbleer, har kunne lave præcis de samme ting som børn med engangsbleer, selvom numsen ser lidt større ud.

Er det ikke mega ulækkert at bruge stofbleer?

Mange tror at stofbleer lugter eller er ulækre at skulle gøre rene. Det er faktisk ikke tilfældet. Hvis man skifter bleen som man ellers ville gøre, og vasker dem efter anvisningen, er der ikke nogle lugtgener ved at bruge stofbleer. Faktisk kan bleerne vaskes med resten af de vasketøj på 40 eller 60 grader.

Er der andre fordele ved stofbleer?

Det lyder jo til, at der er super mange fordele ved stofbleer. Den største fordel som jeg umiddelbart ser lige nu, er ud over besparelsen, at børn med stofbleer gennemsnitligt set smider bleen tidligere. Måske fordi de bedre kan mærke deres krop og hvornår de faktisk tisser. En engangsble gør det meget svært for børn at mærke om de har noget i bleen. Gennemsnitligt set bliver børn der bruger stofbleer renlige efter 2 år, mens børn med engangsbleer bliver renlige efter 3,2 år. Det er da en markant forskel!

Hvor kan man købe moderne stofbleer?

Har du mod på at give dig i kast med stofbleerne, så kan du købe alt du skal bruge online  – naturebaby har et stort udvalg af stofbleer, og her kan du også læse meget mere om stofbleers fordele, få hjælp til hvilken type ble du skal vælge og bare generelt blive klogere på den her nye verden af moderne stofbleer.

Hvilke bleer bruger I hjemme hos Jer? Har I prøvet moderne stofbleer? Jeg vil meget gerne høre Jeres erfaringer i en kommentar herunder!

7 thoughts on “Spar penge med moderne stofbleer!”

 1. Vi brugte stofbleer det første års tid med min ældste søn – vi havde gode oplevelser og husker ikke helt hvorfor vi valgte at stoppe (det var nok da vi skulle købe større bleer)

 2. Jeg elsker tanken om stofbleer, vi bor bare uden en vaskemaskine, så praktisk vil det have svært ved at fungere for os.
  Der er store plusser ved dem, især affaldsdelen. Jeg har så dårlig samvittighed over den mængde affald vi skaber ved bleer.
  Det kunne være fedt, hvis man som kommunal institution gik over til stofbleer.

  1. Ja helt enig. Det giver dårlig samvittighed med alt det affald. Men kan godt se at det praktisk er svært uden en vaskemaskine 😉

 3. Jeg har før gjort mig tanken, om vi skulle prøve stofbleer. Men tænker at det er alt for besværligt mht. At vaske dem. At det er ulækkert, når der er lort i bleen. Engangsbleer bliver jo smidt ud med det samme. Men hvordan håndterer man en stofble fyldt med lort? ? tænker også det er bøvlet, når man er på tur. Men der kunne man selvfølgelig godt anvende engangsble, og så bruge stofbleer i dagligdagen.

  Lige nu bruger vi blebukser, og Pampers natbleer. Min datter har aldrig haft problemer i bleområdet, ud over lidt rødme ved enden ind i mellem.

  1. Man lægger et indlæg inden i, som lorten så bliver i, og man kan smide indlægget ud 😉 Det er bare et meget tyndt indlæg, så det er der ikke så meget affald i 🙂

 4. Rigtig godt skrevet ? og jeg synes jo stofbleer burde have meget mere opmærksomhed. Alle vores 6 børn har været / er på stofbleer… også trillingerne ? love them ❤

  1. Hvor dejligt med 6 stofblebørn <3 Tænk hvor meget i har sparet miljøet for bare i Jeres familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *