suttestop - god råd og tips til at smide sutten

Nu kan jeg med stolthed sige at vi hverken har ble- eller suttebørn herhjemme mere. Ellen smed nemlig sutten på sin 3 års fødselsdag. Det havde vi nemlig aftalt at hun skulle, men jeg må indrømme at jeg lidt have frygtet dette suttestop – det gjorde jeg også den gang med Johannes.

Hos Johannes kom det dog mere pludseligt, for da vi var ved 3 års undersøgelse hos tandlægen, sagde tandlægen til Johannes at nu var han 3 år og så kunne han godt smide sutten ud, fordi det var dårligt for hans tænder. Han adlød tandlægen, og sutten røg i skraldespanden i det øjeblik han kom hjem. Derefter fik han lov til at vælge et stykke legetøj i legetøjsbutikken. Rimeligt smertefrit. Derfor havde vi også for lang tid siden besluttet at Ellen skulle af med sutten når hun blev 3. Men selvom vi forældre var rimelig opsatte på et suttestop, så er Ellen en meget bestemt lille dame, så hvordan det skulle udspille sig, var vi lidt mere i tvivl om.

Ellen smed sutten i skraldespanden på sin 3 års fødselsdag, og selvom hun ikke var helt vildt imponeret over projektet, så kørte vi ud og hun valgte den største enhjørningbamse hun kunne finde. Og dyreste selvfølgelig…

Den første putning var hård, men natten var overraskende god – hun sov faktisk bedre, fordi hun ikke mistede sutten hele tiden og skulle lede efter den. Anden aften var putningen lættere, og 3. aften spurgte hun kun 1 enkelt gang. Nu har hun accepteret det og glemt alt om sutten. Under 1 uge tog det, og jeg er så glad for vi tog beslutningen.

Her kan du aflevere sutterne

Jeg spurgte på min Instagram om gode råd til suttestop og om hvad I havde gjort med Jeres børns sutter, og jeg fik så mange gode ideer. Dem får du også lige her, hvis du står overfor samme udfordring i nærmeste fremtid.

  1. Suttetræet – der findes forskellige suttetræer rundt omkring i danmark. Der er for eksempel forskellige zoologiske haver og parker der har et suttetræ.
  2. Tivoli – I tivoli kan du aflevere sutterne til skovtrolden, det er da sødt.
  3. Legetøjsbutikker – i nogle legetøjsbutikker kan du betale men din sut og få en lille ting til gengæld.
  4. Julemanden – Send sutterne til julemanden eller aflever dem personligt hvis det er juletid.
  5. Giv sutterne til Pjerrot på bakken.
  6. Lav en build a bear, og få syet sutten ind i, så har barnet stadig sutten.
  7. Læg sutterne til påskeharen, så kommer han måske retur med et påskeæg.
  8. Sutterne kan lægges i skattekisten ved piraterne i Legoland.

Gode råd til suttestop

De bedste råd jeg kan give til suttestop, er at tale med barnet om det. Fortæl dem hvad der skal ske, og lad dem være en del af beslutningen. Sådan kommer man helt klar længst.

Når det er sagt, så er det vigtigt som forældre at stå fast når beslutningen først er taget. Ikke noget med lige at give sutten en enkelt nat fordi du er træt og bare vil sove.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *