Så kom dagen hvor J skulle have fjernet polypper. Det var med lidt blandede følelser at vi kørte afsted mod sygehuset tidligt i morges. For selvom vi vidste at det var nødvendigt for ham, og sikkert ville hjælpe på hans sove- og spisevaner, så er det forfærdeligt når ens lille guldklump skal i fuld narkose. 

Jeg husker tydeligt hvordan det var da J skulle have lagt dræn og i fuld narkose for lidt under et år siden. Puha hvor var det hårdt for mor, da han skulle have masken på og falde i søvn – og nu skulle vi til det igen.

Denne gang var far alene inde med J, og mor og E ventede i bilen fordi E var faldet i søvn på vejen til sygehuset. Da E vågner går vi ind på sygehuset, og J er lige vågnet, og jeg kan høre han græde nede af gangen på opvågningsstuen. Far er ved ham, men han kalder på mor, så vi skynder os derned. Hvor bliver ens store dreng bare lille i sådan nogle situationer.

Han var rigtig forvirret og ked af det, men jeg tror nu mest det var oplevelsen der sad i ham. Lægen fortalte at de havde fjernet nogle store polypper, og han havde været næsten helt lukket i næsen før. Ikke så underligt at han altid kun trækker vejret igennem munden.

fjernet polypper

Hjemme igen blev han hurtigt glad igen, og dagen blev brugt på sofaen, med masser af tegnefilm, is, smoothies og juice. Det har været en enormt hård dag for os alle sammen, men hvor er jeg lettet over at det er overstået. Nu skal han bare ovenpå igen i løbet af de næste dage, og så glæder vi os til at se hvad det har haft af indflydelse på søvn, spisevaner, vejrtrækning og ikke mindst sprog.

Har I nogle erfaringer med at få fjernet polypper hos børn? Så hører jeg gerne fra jer herunder.

2 thoughts on “Så fik J fjernet polypper”

  1. Godt det er overstået, det er aldrig sjovt når det står på – jeg har selv 2 ørebørn her :-/ Min datter fik fjernet polypper og lagt dræn samtidigt da hun var 4 år gammel (2 år siden) – det hjalp gevaldigt på hendes tale og udtale. Hun havde altid lydt som om hun var forkølet hver dag. Hun er et af de ørebørn som først bliver opdaget sent. Hun var fuld af polypper. Hun har kun fået gjort det den ene gang. Lillebror på 3½ har indtil videre “kun” fået lagt dræn 2 gange 🙂

    1. Ja vi kan også høre at hans udtale har ændret sig, han lyder ikke så “forkølet” mere. Det er jo godt at man har muligheden for at få ordnet de her ting 🙂 Han fik også lagt dræn for et års tid siden, og siden har vi 7-9-13 ikke haft problemer med ørene 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *