Nu er det en uges tid siden Johannes fik fjernet polypper, så jeg vil jeg give Jer en lille status på hvordan det er gået. Faktisk er det gået over al forventning – vores lille dreng er gladere end han har været meget længe. 

Den største forandring ser vi helt klart når han sover. Hvor han før snorkede meget – altså virkelig meget, så sover han nu helt lydløst. Han sover endda med lukket mund, hvis han da ikke lige har sutten i munden. Det er virkelig en markant forandring, og det må helt klart give ham en bedre søvnkvalitet. Han er i hvert fald i bedre humør og mere frisk om morgenen. Før var han ofte sur og svær at få igang om morgenen – men det er vi andre jo også hvis vi har sovet dårligt, så det forstår jeg egentlig godt.

IMG_0483 IMG_0501
Lidt billeder fra en dejlig weekend hvor vi bl.a. var på Rømø 

En anden markant forandring vi har mærket, er at han nu vil spise aftensmad igen. De sidste par måneder har han ikke spist mere end et par mundfulde og så spyttede han maden ud igen. Her i weekenden har han spist godt. Især hjemmelavet burger faldt i god jord hos den lille mand. Det er bare så dejligt, og vi kan mærke han har mere energi.

Læs her hvordan det gik da Johannes fik fjernet polypperne

Det må virkelig have irriteret ham helt vildt med de polypper, lægen sagde at han stort set var helt lukket i næsen. Så det er jo ikke underligt at han har sovet dårligt og har haft svært ved at spise. Det kender vi jo godt hvis vi selv er meget forkølede og helt tilstoppede i næsen. Så det er bare virkelig dejligt at det nu er overstået, og at vi allerede kan se en forbedring. Det er så underligt at se ham med lukket mund hele tiden, han har i lang tid kun haft åben mund, selvfølgelig fordi han ikke kunne få vejret gennem næsen.

Nu er vores næste mål at hjælpe ham med at få en rigtig god nattesøvn. Vi er ved at prøve at vende ham til at falde i søvn uden at vi sidder inde på værelset ved ham. Både fordi det er hårdt at bruge hele aftenen på hans værelse, men i høj grad også fordi vi synes det er vigtigt at han bliver tryg ved at sove selv. Som det er lige nu har han brug for far for at falde i søvn, også når han vågner om natten, og vi vil rigtig gerne have at han bliver tryg ved sove og kan falde i søvn igen hvis han vågner op om natten.

Vi går frem efter fremgangsmåden i bogen “Sov igennem uden gråd”, som jeg også tidligere har skrevet om her på bloggen. Kort sagt handler det om at være bestemt og vedholdende på en kærlig og omsorgsfuld måde, så barnet stille og roligt vender sig til forandringerne, og lærer at acceptere dem. Indtil videre går det faktisk overraskende godt, men det må I høre mere om en anden dag.

Jeg håber I andre også har haft en dejlig weekend 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *