Strikkeopskrift babysokker gratis: Det er ved at være koldt udenfor. Det mærker vi især på børnenes fødder når de sover ude, eller vi er ude og gå med E i viklen. E er en meget varm baby, så hun kan ikke have ret meget overtøj på i viklen uden at hun koger. Men hun får ofte kolde fødder. 

Derfor har jeg strikket de dejligste varme sokker til E i lækkert uld. Strømperne er lavet ekstra lange, så de både kan bruges i barnevognen og som viklestrømper.

strikkeopskrift babysokker gratis strikkeopskrift babysokker gratis

Sokkerne er strikket ud fra hovedet og som en kombination af de sokker jeg har strikket tidligere, som så er tilpasset så de passer til E’s lille fod. Jeg vil gerne dele min opskrift med Jer herunder, så kan I selv tilpasse længden på skaft og fod, så den passer til jeres barn.


Opskrift – strikkede sokker til børn

Strikkes på strømpepinde 3,5 (eller rundpind)
Str. 6-12 mdr.

  • Skaft: Slå 32 masker op og fordel på 4 strømpepinde. Strik en omg ret. Fortsæt i rib (2ret, 2vr) indtil skaftet måler 10cm (eller til ønsket længde). Strik 2 omg glatstrik
  • Kilehæl: Strikkes over 16m (=pind 1 og pind 4). Strik 8 pinde glatstrik (slut med vrangpind). Strik ret til der er 6 masker tilbage på pinden, 2 dr ret sm, 1 ret, vend. Strik vrang til der er 6 masker tilbage på pinden, 2 vr sm, 1 vr, vend. Fortsæt således med 1 maske mindre tilbage på pinden, indtil alle masker er strikket med. Strik 8 masker op langs hver hælside. Fordel disse masker på pind 1 og 4, og strik til omgangens begyndelse.
  • Kile: Fortsæt i glatstrik med følgende indtagninger: 1. pind: ret til der er 2 masker tilbage, 2 ret sm. 2. og 3. pind: ret. 4. pind: 2 dr ret sm, ret resten af pinden. Næste omg. ret. Fortsæt med indtagninger på hver anden omgang indtil der er 32 masker på en omgang igen.
  • Fod: Fortsæt i glatstrik indtil foden har den ønskede længde, jeg har lavet den så hele foden måler 8 cm.
  • Tå: tåen formes ved at lave følgende indtagninger: 1. pind: ret til der er 2 masker tilbage, 2 ret sm. 2. pind: 2 dr ret sm, ret resten af pinden. 3. pind: Som 1. pind. 4. pind: Som 2. pind. Tag ind på hver anden omg indtil der er 16 masker tilbage i alt.
  • Sy tåen sammen med maskesting

God fornøjelse 🙂

2 thoughts on “Varme babyfusser med strikkede sokker i uld”

    1. Det kan jeg faktisk ikke helt huske. Det var vist noget uldgarn fra søstrene grene hvis jeg husker rigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *